Menu
© McLaren
Nieuws

Éric Boullier wist 100% zeker dat Fernando Alonso zou vertrekken

1 reactie | 1432x gelezen
12-02-2018 14:00

EvDelft | Éric Boullier, de teambaas van McLaren, was na de eerste testdag van 2017 ervan overtuigd dat er geen enkele manier was Fernando Alonso nog bij het team te houden.

Bron: PlanetF1.com

Tijdens de wintertests, nu een jaar geleden, bleek dat de motoren van Honda slechter waren dan ooit. In de documentaire 'Grand Prix Driver', een vierdelige serie van McLaren over de samenwerking tussen het team uit Woking en Honda, wordt gekeken naar het laatste seizoen van beide partijen samen. Fans krijgen een exclusieve blik achter de schermen en krijgen meer inzicht in de chaos tussen de twee partijen.

Na een desastreuze wintertest kwamen Boullier en Jonathan Neale, de COO van McLaren, samen en lieten hun zorgen aan elkaar blijken: er was niets meer dat Alonso nog had om te blijven bij het team.

Boullier zei in de documentaire tegen Neale: "Het wordt een 'Weet je wat jongens? Ciao bello'. Hij gaat niet blijven. Ik weet 100% zeker dat hij niet gaat blijven".

"Na deze tests was Fernando duidelijk ontzettend kwaad. Hij liet duidelijk doorschemeren dat hij nadacht zijn positie binnen het team op te geven omdat hij nog zo'n jaar absoluut niet zag zitten. Mijn grootste zorg was op dat moment dat het team dan in zou storten. Het domino-effect, weet je wel. Mensen komen graag voor je werken als het goed gaat, maar verlaten je net zo snel als het slecht gaat", aldus de Fransman.

Terwijl de problemen tussen Honda en McLaren voort bleven duren, kreeg Fernando als zoethoudertje de kans in de Indy 500 te racen. Daarna verklaarde hij dat hij bij McLaren zou blijven - vooral nu het team met Renault in zee gaat.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

maja, ik vrees dat de samewerking met renault ook niet op 1 2 3 zal werken, Bovedien heeft alonso ook niet een sterke teamgenoot

0 12-02-2018 14:10:27
;