Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo liet zich opjagen door Max Verstappen

9 reacties | 3432x gelezen
12-02-2018 10:00

EvDelft | Daniel Ricciardo heeft laten weten dat hij in sommige races te hard heeft geprobeerd zijn teamgenoot Max Verstappen bij te houden.

Bron: PlanetF1.com

Beide coureurs hebben hun deel gekregen van de onbetrouwbaarheid van de motoren van Renault in 2017, maar gezien de dominantie van Max tijdens de kwalificatie (13:7) is het een algemeen aangenomen stelling dat de Nederlander zeker zijn teamgenoot had verslagen als de motor van Renault betrouwbaarder was geweest. En Ricciardo heeft nu laten weten dat hij soms teveel vroeg van zijn auto om de druk te proberen te weerstaan.

"Ik zou kunnen zeggen dat Max meer dan alles mij tot het uiterste heeft gedreven. Soms, zoals in Hongarije, wilde ik teveel van de auto. Ik voelde dat de snelheid erin zat en ik probeerde té hard dat eruit te krijgen. Ik wist wat de grens van de auto is en ik wilde gewoon teveel, ondanks dat ik wist hoe het moest", aldus de Australiër.

Verstappen is overigens ook van mening dat hij beter was dan zijn teamgenoot, al laat de totaalscore van 2017 dat niet zien.

"Tot dusver ben ik altijd in staat geweest mijn teamgenoot te verslaan. Het is dan wel niet zichtbaar in de eindstand, maar meestal lag ik vóór", aldus Max.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;