Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo wil wel teamgenoot worden van Lewis Hamilton

2 reacties | 2780x gelezen
11-02-2018 16:00

EvDelft | Daniel Ricciardo is van mening dat hij goed genoeg is om het op te nemen tegen willekeurig welke coureur - in gelijke auto's. Zelfs tegen Lewis Hamilton.

Bron: PlanetF1.com

De coureur van Red Bull, die ooit voor HRT en Toro Rosso racete, is de enige coureur die Sebastian Vettel met gelijkwaardig materiaal heeft kunnen verslaan. In 2014, toen de Australiër bij Red Bull kwam, versloeg hij de viervoudig en verdedigend wereldkampioen. Volgens sommigen zorgde dat ervoor dat Vettel naar Ferrari vertrok.

Sinds die tijd heeft hij het moeten opnemen tegen Daniil Kvuyt en Max verstappen, zijn huidige teamgenoot. Bovendien droomt hij ervan het op te nemen tegen de regerend wereldkampioen. In een interview met RACER laat hij weten: "Ik denk dat ik elke coureur als teamgenoot aan kan. Ik maak me nooit zo druk over wie mijn teamgenoot is. Mensen zullen me vast een leugenaar noemen maar ik wil graag een snelle teamgenoot."

"En dat wil ik om twee redenen. Ten eerste omdat je dan altijd het maximale uit jezelf moet halen en het is een betere evaluatie van hoe goed je zelf bent en waar je staat. In deze sport moet je de besten verslaan, en niet omdat je geluk hebt maar omdat je de beste bent. Als ik een titel wil behalen, wil ik weten dat ik de beste ben geweest dat seizoen. En om de beste te zijn, moet je de beste teamgenoot hebben", aldus de Australiër.

"Natuurlijk is Max heel goed. Maar ik zou graag eens met gelijkwaardig materiaal het opnemen tegen Lewis. Dat lijkt me leuk", besloot Ricciardo.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vnons
Senior Member

Aankomend seizoen (hopelijk zonder problemen voor beide ) dan eerst Max maar eens verslaan :-)

0 11-02-2018 19:42:22
Misjab
Gold Member

Ja, lewis wordt makkelijker verslaan dan max :)

0 12-02-2018 07:19:54
;