Menu
© McLaren
Nieuws

WEC past racedatum aan: Fernando Alonso rijdt hele seizoen

0 reacties | 1538x gelezen
10-02-2018 14:00

EvDelft | Het WEC - het kampioenschap voor races over een lange afstand - heeft de datum van de 6 uur van Fuji aangepast, zodat Fernando Alonso naast zijn Formule 1-races het volledige WEC-kampioenschap kan rijden.

Bron: PitPass.com

Hoewel veel teams en coureurs niet echt blij zijn met de aanpassing, werd het gisteren bekend gemaakt dat het evenement in Fuji een week naar voren is geschoven, zodat de race niet langer samenvalt met de Grote Prijs van Amerika. Dat betekent automatisch dat Alonso in beide races mee kan strijden.

Vorige maand liet McLaren weten dat het Alonso toestemming heeft gegeven in het WEC mee te doen, evenals in de 24 uur van Le Mans. De Spanjaard wil heel graag de klassieker op zijn naam schrijven, in zijn queeste de Triple Crown te winnen.

Fernando deelt zijn Toyota met twee voormalige Formule 1-coureurs: S├ębastien Buemi en Kazuki Nakajima. Het seizoen telt acht races.

Vorig jaar liet Alonso de Grote Prijs van Monaco schieten om te proberen de Indy 500 te winnen - de derde race van de Triple Crown. De Grote Prijs van Monaco heeft hij eerder al gewonnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;