Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen sluit inmenging in titelstrijd niet uit voor 2018

2 reacties | 3346x gelezen
10-02-2018 08:00

EvDelft | Max Verstappen heeft laten weten dat hij niet uitsluit dat hij in 2018 voor de titel kan strijden.

Bron: PaddockTalk.com

Velen voorspellen een herleving van het duel tussen Mercedes en Ferrari voor het komende seizoen, maar Red Bull is vol vertrouwen.

Helmut Marko liet weten: "We zijn klaar voor 2018. In het verleden hadden we aan het begin van het seizoen wat technische problemen, maar nu verloopt alles volgens plan. Ik weet zeker dat we competitief zullen zijn vanaf de eerste meters en dat we de goede resultaten waarmee we de laatste races in 2017 schitterden, dit jaar voort kunnen zetten."

Max is het met hem een: "Ik wil zo snel als mogelijk is kampioen worden."

Een mogelijk probleem zou echter de motor van Renault kunnen zijn. Deze motor was eind vorig jaar de minst betrouwbare van alle vier en zeker niet de beste. Max maakt zich echter daar niet al te veel zorgen om.

"Red Bull kan met een iets zwakkere motor kampioen worden: dat hebben ze in het verleden al vier keer eerder gedaan", aldus Verstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1ner
Bronze Member

Als rijder bij een topteam moet je zo wel ingesteld zijn.

0 10-02-2018 09:38:04
Sicko
Gold Member

"Red Bull kan met een iets zwakkere motor kampioen worden: dat hebben ze in het verleden al vier keer eerder gedaan" zegt Verstappen. Hij vergeet daarbij dat Red Bull een later verboden dubbele diffuser had die het iets mindere vermogen volledige teniet deed, zelfs een zeer groot voordeel bracht. Met als gevolg dat zelfs een 2de-rangs coureur 4x wk kon worden.

Het veel mindere vermogen van de Renault-motor van 2017 werd goedgemaakt door de klasse van hun coureurs. Als Renault voor 2018 iets meer vermogen heeft kunnen vinden en de betrouwbaarheid heeft gevonden, dan wordt Verstappen in 2018 WK op basis van zijn meerwaarde als rijder.

0 10-02-2018 17:26:33
;