Menu
© Red Bull
Nieuws

Chase Carey zegt dat er nog altijd 'mooie dames' in de Formule 1 zullen zijn

2 reacties | 1793x gelezen
10-02-2018 04:00

EvDelft | Chase Carey, de directeur van de Formule 1, zegt dat 'mooie dames' nog altijd onderdeel zullen blijven uitmaken van de Formule 1, ondanks dat de gridgirls verbannen worden uit de sport.

Bron: Sport24.co.za

De FIA en de FOM hebben laten weten dat de promotie-dames vervangen worden door jonge coureurs, jongens en meisjes, die naast de auto's zullen staan en de coureurs elk weekeinde begeleiden. De beslissing werd ontvangen met gemengde gevoelens: sommigen bejubelen het verdwijnen van de 'pitpoezen', terwijl andere juist vinden dat Liberty Media niet moet repareren wat niet kapot is.

Echter, de jongste opmerking van Carey zal weer de nodige wenkbrauwen doen rijzen. Hij verzekerde namelijk alle klagers dat er ondanks het verbannen van de gridgirls nog genoeg vrouwelijk schoon overblijft in de Formule 1.

"Ik denk dat de reactie om de gridgirls te schrappen min of meer verwacht was. We hebben mensen gehoord die ons in deze beslissing steunen, en anderen die zich zorgen maken. Niet verrassend zijn veel oudere fans, die de sport al jaren en jaren volgen, van mening dat het iets is waarmee ze zijn opgegroeid en ik respecteer dat. Persoonlijk vind ik de gridgirls prima. Het is echter geen beslissing voor mezelf, maar voor de fans", aldus de Amerikaan.

"Van de zomer werd als grapje gezegd dat we de gridgirls uit de sport moesten weghalen. Ik ben op onderzoek gegaan en veel meer mensen vonden dat prima, dan dat er mensen waren die zeiden dat ze de gridgirls heel belangrijk vonden", lijkt Carey zijn woorden zorgvuldig te kiezen.

Maar Carey laat weten dat glamour welzeker een onderdeel van de Formule 1 zal blijven. Echter, hij liet ook weten dat er veel te veel oppositie was om de gridgirls te behouden: het kon gewoon niet langer genegeerd worden.

"We gaan de glamour behouden. We gaan ervoor zorgen dat er mooie meiden bij de races aanwezig zijn. Het hoort erbij, en het is een onderdeel van wat de sport speciaal maakt. Het is een sport van glamour en mistiek. Maar je moet ook met je tijd meegaan", besloot Carey.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Dit klinkt wel heel erg fout van Carey dat Liberty Media voor "mooie meiden" tijdens de wedstrijden gaat zorgen. Het lijkt wel of ze prostituees aan willen laten rukken.

Of bedoelen ze de echtgenotes van veel te rijke mannen? Die decadente vrouwen die zich aanboden en daarna getrouwd zijn met de hoogste bieder? De Monaco-poezen?

Ik was, ben en blijf voor de aanwezigheid tijdens races/raceweekenden van de promotieteams uitsluitende bestaande uit vrouwen, juist omdat ze een grote toegevoegde waarde hebben voor de toeschouwers met hun aanwezigheid en acties. Ik, als toeschouwer, wordt straks verplicht om kinderen op de startgrid te zien. Dat is kinderexploitatie, dat is verboden en het is walgelijk.

1 10-02-2018 17:16:37

Ja , kinderexploitatie is veel erger dan vrouwenexploitatie

11-02-2018 12:18:52
;