Menu
© Haas F1
Achtergrond

Welke coureurs staan onder druk in 2018? (deel 6 van 6)

3 reacties | 5521x gelezen
17-02-2018 00:01

EvDelft | Alle Formule 1-coureurs staan onder druk om te presteren. Maar er staan een paar coureurs extra in de schijnwerpers in 2018. Hun contract loopt namelijk af aan het einde van dit seizoen. Wie kunnen er aan de kant worden gezet?

Bron: PlanetF1.com

Romain Grosjean
Het is een zaak van nu of nooit voor Romain Grosjean in 2018. Hij heeft Haas door haar eerste twee jaar in de Formule 1 weten te leiden en zal zijn derde jaar bij het Amerikaanse team gebruiken de aandacht te trekken van de teams die beter presteren dan Haas. Het probleem is dat er mensen moeten zijn die hem zien.

Hij hoopt nog altijd een overstap te maken naar Ferrari - ongetwijfeld geïnspireerd door de verrassende overstap van Valtteri Bottas vorig jaar van Williams naar Mercedes. En mochten de Scuderia de hint niet snappen: Grosjean heeft ook Italiaans geleerd.

Echter, het is niet alleen Ferrari waar de Fransman naar lonkt. Hij wil ook graag naar Renault, nu dat team een aanval in wil zetten op de grote 3 - of 4. Zijn ambities zijn er en hij wil ze vervullen. Maar hij zal het moeilijk vinden anderen te overtuigen tenzij hij het komende seizoen de sterren van de hemel rijdt.

Grosjean wordt openlijk bekritiseerd door zijn eigen team omdat hij enorm veel klaagt. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, liet afgelopen jaar zelfs weten dat Grosjean überhaupt blij mag zijn dat hij nog steeds in de Formule 1 rijdt. De negatieve mening over hem zal hij moeten veranderen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ja, ik vond het wel typerend dat haas in een ander artikel zegt dat ze leter hopen eens echt goede coureurs te kunnen contracteren...hhahhaha
Hij zit nou goed bij haas, want daarna heeft hij niet veel mogelijkheden meer, renault is helmaal blij met hulk en sainz (alhoewel dan e laatste alleen nog maar geleend is van TR)

0 17-02-2018 07:27:31
DeDas
Senior Member

Hoi redactie! Het zou handig zijn om onderaan de achtergrond artikelen een link naar 't vorige artikel in de serie te plaatsen. :)

1 17-02-2018 08:10:09

Dat is een goeie. Ga ik doen vanaf de volgende serie.

17-02-2018 18:10:46
;