Menu
© Williams
Achtergrond

Welke coureurs staan onder druk in 2018? (deel 5 van 6)

12 reacties | 6507x gelezen
16-02-2018 00:01

EvDelft | Alle Formule 1-coureurs staan onder druk om te presteren. Maar er staan een paar coureurs extra in de schijnwerpers in 2018. Hun contract loopt namelijk af aan het einde van dit seizoen. Wie kunnen er aan de kant worden gezet?

Bron: PlanetF1.com

Lance Stroll
Dat ging snel! Van betalende coureur die veel auto's stuk rijdt, tot teamleider bij Williams. In 12 maanden tijd. Dus er ligt veel druk op de schouders van de jonge Canadees, nadat hij één seizoen heeft gehad om aan de sport te wennen.

Williams heeft lang de tijd genomen voor de beslissing wie voor hen gaat rijden, maar het komt er in feite op neer dat een uiterst ervaren coureur (Felipe Massa) verdwijnt en een nieuwkomer (Sergey Sirotkin) daarvoor in de plaats komt. En Sergey Sirotkin neemt, net als Stroll, een flinke zak met geld mee.

Het valt niet te ontkennen dat Sirotkin enige mate van talent heeft, maar Stroll zal degene zijn waar Williams het zwaarst op zal leunen voor de punten - zoals Massa dat in de afgelopen jaren deed. De vraag blijft: kan hij dat aan?

Het antwoord zou een eenvoudig 'ja' moeten zijn. Stroll heeft er inmiddels een vol seizoen op zitten en wordt dus niet meer onvoorbereid in het diepe gegooid. Maar, ondanks dat hij bij vlagen heeft laten zien dat hij in de Formule 1 thuishoort, zijn er veel te veel weekeinden geweest waarin hij anoniem zijn rondjes reed.

Daarom blijven er genoeg vraagtekens boven zijn hoofd hangen. Als Sirotkin het Stroll direct moeilijk kan maken of zelfs beter presteert met de ervaring van slechts enkele vrije trainingen achter de kiezen, dan zijn de twijfelaars aan de kunsten van Stroll in het gelijk gesteld.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;