Menu
© Red Bull
Achtergrond

Welke coureurs staan onder druk in 2018? (deel 4 van 6)

2 reacties | 5579x gelezen
15-02-2018 00:01

EvDelft | Alle Formule 1-coureurs staan onder druk om te presteren. Maar er staan een paar coureurs extra in de schijnwerpers in 2018. Hun contract loopt namelijk af aan het einde van dit seizoen. Wie kunnen er aan de kant worden gezet?

Bron: PlanetF1.com

Daniel Ricciardo
'Onder druk staan' is niet iets wat je snel associeert met de goedlachse Australiër, maar het is dit jaar voor Daniel Ricciardo erop of eronder.

Ook Ricciardo zit in zijn laatste jaar van het contract met zijn huidige werkgever. Wat gaat hij doen: wil hij bijtekenen bij Red Bull, of gaat hij in 2019 naar Mercedes of Ferrari? Hoe langer hij wacht, hoe minder kans hij heeft.

Hij is nu 28 jaar oud en zit op het punt in zijn carrière waarin hij zelf de eisen kan stellen voor een nieuw contract - inclusief een leuk salaris. Echter, de beslissing die hij gaat nemen is bepalend voor de rest van zijn carrière. Wordt hij wereldkampioen, of komt hij op de schier eindeloze lijst van 'net-niet' coureurs die slechts aan het succes mochten ruiken?

Natuurlijk moet Red Bull nog maar bewijzen aan Ricciardo dat zij hem een auto kunnen geven waarmee hij om de titel kan strijden, maar Ricciardo moet op zijn beurt bewijzen dat hij zijn teamgenoot Max Verstappen kan verslaan. Bovendien moet hij ervoor zorgen dat hij op een dusdanige manier presteert dat ook Mercedes en Ferrari in hem geïnteresseerd blijven.

Het zal hem al helpen als hij de overhand krijgt op de Nederlander in kwalificatie. Vorig jaar stond het 13-7 voor Max.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Denk dat RIC niet heel veel te verliezen heeft. Iedereen is al overtuigd van het megatalent en snelheid van Max, dus zolang hij die bijhoudt (of net iets erachter) zal niemand hem dat heel kwalijk nemen, en Mefc en FER hem nog steeds wel willen hebben denk ik (als 2e rijder). Verlsaat ie max, dan willen ze hem zeker hebben (als 1e rijder). DUs ik dnek niet dat zn carriere op het spel staat. Hij moet gewoon relaxed blijven en hetzelfde doen als verleden jaar.

0 15-02-2018 11:49:28
Sicko
Gold Member

Nadat Ricciardo bij zijn komst naar RBR in seizoen 2015 meteen zijn teammaat Vettel vernederd had, koos Ferrari toch voor Vettel en niet voor Ricciardo. We weten allemaal dat dat voor Ferrari niet goed uitgepakt heeft. Mocht Ferrari Ricciardo inlijven, dan zal Ferrari wèl de gelegenheid krijgen om wk te worden als Ricciardo hetzelfde materiaal krijgt als zijn teammaat. Bij Mercedes zullen ze de rijder-nummer-1 status van Hamilton willen behouden en Ricciardo als tweede rijder daar, zie ik niet gebeuren.

0 15-02-2018 16:53:18
;