Menu
© Toro Rosso
Achtergrond

Welke coureurs staan onder druk in 2018? (deel 3 van 6)

2 reacties | 5389x gelezen
14-02-2018 00:01

EvDelft | Alle Formule 1-coureurs staan onder druk om te presteren. Maar er staan een paar coureurs extra in de schijnwerpers in 2018. Hun contract loopt namelijk af aan het einde van dit seizoen. Wie kunnen er aan de kant worden gezet?

Bron: PlanetF1.com

Brendon Hartley/Pierre Gasly
Toro Rosso bevindt zich in een testjaar met hun nieuwe relatie met de betrouwbare mensen bij Honda. Tevens wil het Italiaanse team hoge ogen gooien, maar ze hebben de meest onervaren rijders van het hele veld in 2018.

Brendon Hartley en Pierre Gasly hebben samen pas negen races gereden nadat zij aan het einde van het seizoen binnen werden gehaald door Red Bull voor het juniorteam. Echter, je hoeft maar naar Daniil Kvyat te kijken en je weet dat het geduld van Helmut Marko sneller opraakt dan een motor van Honda kan ploffen.

Daniil 'Torpedo' Kvyat was betrokken bij teveel ongelukken in 2017 en werd uiteindelijk genadeloos aan de kant gezet. Zelfs toen hij bij zijn eenmalige terugkeer tijdens de Grote Prijs van Amerika een puntje wist te behalen, was dat niet genoeg voor Marko om de Rus aan te houden. Met zulke meedogenloze beslissingen die in het verleden vaker gemaakt zijn, moeten Hartley en Gasly zich ervan bewust zijn dat de mogelijkheid te racen in de Formule 1 net zo snel kan worden afgenomen als die zich aan heeft gedaan.

In 2017 waren de twee nieuwelingen niet in staat hun talent te laten zien, gezien de grote mate van onbetrouwbaarheid van de motoren van Renault aan het einde van het afgelopen seizoen. De vraag is echter hoe het zal gaan in 2018 met de motoren van Honda. Zouden die beter zijn en de twee nieuwelingen in staat stellen te schitteren?


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ik denk dat deze 2 heren niet al te veel te vrezen hebben. Ze rijden met een nieuwe motor, dus daar kan nog niet veel van verwacht worden. Daarnaast is er nog maar heel weining talent over in de RB academy die meteen op de deur kan kloppen (dat is al de reden dat hartley zowiezo dat stoeltje heeft gekregen). Ik denk dat ze dit jaar heel makkelijk allebei hun stoeltje behouden, zelfs 2019 lijkt me redelijk veilig voor zo. En.... MBT Kvyat: wel hard aan kant gezet, maar kan niet zeggen dat die jongen geen kansen heeft gekregen. volop!

0 14-02-2018 10:04:48
Sicko
Gold Member

Deze twee kunnen we wel gaan onderbrengen bij de meest vreemde figuren die in de F1 rijden, dan wel gereden hebben. En dat mag ik wel. Ik schat ze qua racetalent een heel stuk hoger in dan een Hamilton en zeker dan een Vettel.

0 14-02-2018 18:56:40
;