Menu
© Ferrari
Achtergrond

Welke coureurs staan onder druk in 2018? (deel 2 van 6)

11 reacties | 6809x gelezen
13-02-2018 00:01

EvDelft | Alle Formule 1-coureurs staan onder druk om te presteren. Maar er staan een paar coureurs extra in de schijnwerpers in 2018. Hun contract loopt namelijk af aan het einde van dit seizoen. Wie kunnen er aan de kant worden gezet?

Bron: PlanetF1.com

Kimi Räikkönen
Er is een algemeen gevoel dat 2018 wel eens het jaar kan zijn waarin de iceman definitief smelt. Wanneer hij zijn auto in Melbourne op de startopstelling parkeert, is het vijf jaar geleden dat de 38 jaar oude Fin voor het laatst op de bovenste trede heeft gestaan van het podium. Een droogte die al veel te lang heeft geduurd.

In 2017 wist Räikkönen slechts zeven keer met zijn Ferrari op het podium te komen met een auto die voor de eerste keer in jaren in staat was voor de titel te strijden met het machtige Mercedes. Wellicht nog erger is het feit dat de Fin slechts vijf punten meer had in de eindstand dan Daniel Ricciardo. En Ricciardo wist zes keer de finish niet te halen, waarvan drie keer in de laatste vier races. Geen wonder dat Sebastian Vettel de wereldkampioen van 2007 zo graag als teamgenoot heeft.

De niet-aflatende stroom van onderprestaties in zowel de kwalificatie als in de race leidde ertoe dat Sergio Marchionne hem een 'achterblijver' noemde, vorig jaar. En die kritiek heeft duidelijk gemaakt dat de dagen van Kimi bij Ferrari geteld zijn.

De Fin is er zelf echter van overtuigd dat hij nog altijd races en een titel wil winnen. Echter, gezien zijn huidige prestatieniveau zullen zelfs zijn meest toegewijde fans moeten toegeven dat hij het moeilijk heeft.

Ondanks zijn tekortkomingen blijft Kimi een internationale held met zijn houding die totale onverschilligheid weerspiegelt. Hij heeft alles al gezien en gedaan en ernaar gekeken of hij een oud afgedragen T-shirt in de prullenbak gooit. Een opleving in 2018 zou van harte toegejuicht worden, omdat de Formule 1 zonder hem toch niet hetzelfde zal zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;