Menu
© Mercedes
Achtergrond

Welke coureurs staan onder druk in 2018? (deel 1 van 6)

12 reacties | 6854x gelezen
12-02-2018 00:01

EvDelft | Alle Formule 1-coureurs staan onder druk om te presteren. Maar er staan een paar coureurs extra in de schijnwerpers in 2018. Hun contract loopt namelijk af aan het einde van dit seizoen. Wie kunnen er aan de kant worden gezet?

Bron: PlanetF1.com

Valtteri Bottas
De Fin had een grote doorbraak vorig jaar, toen hij opeens voor Mercedes ging rijden. Tevens werd hij alom geprezen voor zijn vermogen zich snel aan de auto en het team aan te passen. Wat hem echter niet lukte, was het Lewis Hamilton echt moeilijk maken. Bovendien had hij een probleem halverwege het seizoen met zijn zelfvertrouwen, waardoor hij nu weer met zijn hoofd op het hakblok ligt.

Het is een bekende situatie voor Bottas, die op zijn tenen wordt gehouden doordat hij geen zekerheid heeft over wat er na het huidige seizoen gaat gebeuren. Wordt zijn contract wederom verlengd, of niet?

Natuurlijk is Mercedes slim bezig haar opties open te houden, maar het maakt het voor Bottas niet makkelijker. Het wordt zelfs moeilijker, want hij heeft een zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangen en als het even mis gaat, is hij zijn stoeltje kwijt. En dat hoeft niet eens aan hem te liggen: er hoeft alleen maar een betere coureur beschikbaar te komen.

Tevens heeft Bottas onnodig veel druk op zijn eigen schouders gelegd door zijn eigen problemen in 2017 open en bloot in de pers uit te meten. Toen hij in de Grote Prijs van Maleisië vijfde werd, liet hij weten dat hij 'door de moeilijkste periode' in zijn carrière ging. Er is helaas niet veel ruimte voor zo'n eerlijke opmerking in de situatie waarin hij verkeert.

Echter, er is ook hoop voor de coureur die 14 maanden geleden nog dacht voor Williams te rijden. Hij kon de druk van de Ferrari van Sebastian Vettel aan tijdens de Grote Prijs van Rusland en wist zo zijn eerste overwinning te behalen. Daarmee liet hij zien dat hij mentaal sterk kan zijn. Maar hij moet dat echte killer instinct ontwikkelen als hij bij Mercedes wil blijven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;