Menu
© Sauber
Nieuws

Chase Carey slaat terug naar Formule E

1 reactie | 1477x gelezen
09-02-2018 18:00

EvDelft | Chase Carey heeft uitgehaald naar zijn collega van de Formule E en laten weten dat de Formule 1 echt wel de top van de motorsport zal blijven.

Bron: PaddockTalk.com

Alejandro Agag, de grote baas bij de Formule E, heeft onlangs laten weten dat hij denkt dat de volledig elektrische serie binnen 20 jaar belangrijker zal blijken te zijn dan de Formule 1.

Chase Carey lachte de bewering van Agag weg: "Ik ben blij dat hij een kristallen bol heeft."

"De Formule E is niet waar wij tegen strijden. Het is iets dat met ons allemaal te maken heeft: het milieu. Maar ik zie de Formule E meer als een straatfeestje dan als een sportevenement. De mensen die daar waren zeggen dat ze het naar hun zin hadden omdat de muziek goed was, en het eten. Maar de Formule 1 wordt wereldwijd bekennen en we hebben de mogelijkheid dat zelfs nog naar een hoger niveau te tillen. I denk dat andere series ons kunnen helpen omdat zij interesse wekken. Maar de kers op de taart is en blijft de Formule 1", aldus Carey.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

De mening van Alejandro Agag wordt waarschijnlijk ingegeven doordat de meeste automerken zich voor de nabije toekomst volledig op electrisch rijden focussen. Daarnaast zijn het ook toonaangevende merken die meedoen in de Formule-E.

Persoonlijk ben ik van mening dat electrisch rijden voorbij gestreeft gaat worden door motoren die waterstof als brandstof. Dat is volledig schoon. Op waterstof rijden is nu al beperkt mogelijk en zal een grote vlucht gaan nemen ten koste van het ook milieu-vervuilend electrisch rijden.

Dus ook de motoren van de F1 zullen waterstofmotoren worden. Houden we ook het geluid van een verbrandingsmotor.

0 10-02-2018 16:51:12
;