Menu
© Formula1.com
Nieuws

McLaren wil domineren zoals Red Bull in het verleden deed

3 reacties | 1334x gelezen
09-02-2018 16:00

EvDelft | Peter Prodromou, hoofd ærodynamica van McLaren, wil graag met Renault een relatie bouwen die ervoor kan zorgen dat de twee de Formule 1 domineren zoals Red Bull dat eerder deed met Renault. Tevens laat hij weten dat hij best nerveus is voorafgaand aan de eerste dag van de wintertests.

Bron: Crash.net

Prodromou verliet in 2006 McLaren voor Red Bull, waar hij samenwerkte met Adrian Newey. Red Bull wist tussen 2010 en 2013 vier keer op rij de titels te behalen bij de coureurs en bij de constructeurs. In 2014 keerde hij terug naar McLaren. Het is voor McLaren nu het eerste jaar dat ze gaan samenwerken met Renault, na drie verloren jaren met Honda. De Griek wil graag een vergelijkbare samenwerking maar laat weten dat hij nerveus is over de prestaties van de auto's voordat deze voor het eerst de baan op gaan bij de wintertest.

"Deze periode van het jaar is altijd stressvol, want het is de periode waarin je niet weet wat de andere teams doen, en de auto bijna klaar is. We gaan bijna met de wagen de baan op en we hebben ons best gedaan. Echter, de samenwerking met Renault zorgt niet voor extra stress", aldus Prodromou.

"Toen ik nog bij Red Bull werkte, was de samenwerking met Renault erg goed - in tegenstelling tot wat er altijd in het nieuws verscheen. Het was een positieve en vruchtbare samenwerking. Ik denk dat we veel van ons succes destijds moeten toeschrijven aan het werk dat in Virý gedaan is. Het hele idee van de geblazen diffusers bijvoorbeeld komt uit Frankrijk, en we hadden dat in Milton Keynes niet zonder hen kunnen doen", ging hij verder.

"Dat soort projecten waren erg succesvol en we hadden een goede relatie met veel vertrouwen. Ik hoop dat we bij McLaren een vergelijkbare relatie kunnen opbouwen met Renault. Het is echter anders en het is nieuw. We zijn een klant, maar ik denk dat we nauw met hen kunnen samenwerken en een sterke relatie kunnen hebben, waarbij we invloed kunnen uitoefenen op het werk dat zij doen en we zullen daar dan de extra vruchten van plukken", aldus de specialist ærodynamica.

Na drie slechte jaren met Honda, wil McLaren graag een frisse start maken op het Circuit de Catalunya en ze hopen dan ook ongeveer 500 kilometer per dag af te kunnen leggen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

mc laren heeft het voordeel dat ze, met stoffel, de beste rijder van het veld hebbe

1 09-02-2018 18:12:32
remko243
Junior Member

ik krijg de indruk dat jij in een LSD trip ben blijve hange en de dinge heel anders ziet dan dat ze zijn

09-02-2018 19:24:56
Sicko
Gold Member

Zo'n dominantie als van Red Bull wagens toen, hoop ik juist niet mee te maken. In het begin leuk verrassend, maar de irritatie werd per wedstrijd groter door de gebleken omhoog gevallen 4xwk met het vingertje.

Daarnaast is Alonso over zijn hoogtepunt heen en te oud en is VanDoorne als niet in staat om het team op sleeptouw te nemen. McLaren zal hopelijk meer races uit gaan rijden als afgelopen seizoen, maar echt grote stappen zullen we (nog) niet gaan zien.

0 10-02-2018 16:42:44
;