Menu
© kyalamigrandprixcircuit.com
Nieuws

Kyalami wil graag terug in de Formule 1 maar vindt het te duur

0 reacties | 896x gelezen
09-02-2018 14:00

EvDelft | Kyalami Circuit in Zuid Afrika zou graag terug willen keren op de kalender van de Formule 1, maar zegt dat dat waarschijnlijk niet zal gebeuren omdat de kosten simpelweg te hoog zijn.

Bron: MotorSportWeek.com

De laatste Formule 1-race die op Kayalami werd verreden was in 1993. In totaal werden er sinds 1967 20 Formule 1-races verreden. Het circuit is pas gronding verbouwd na de overname door Toby Venter, die de eigenaar is van Porsche Zuid Afrika. Echter, omdat de kosten om een Formule 1-race te organiseren in de tientallen miljoenen loopt, liet Christo Kruger - de woordvoerder van Kyalami - weten dat dat obstakel vrijwel niet te overwinnen valt.

"Kyalami zou de Formule 1 van harte welkom terug heten op het circuit. Wij zijn van mening dat hier genoeg historie ligt en we zouden graag weer races organiseren. Ik denk ook dat het Afrikaanse continent een Formule 1-race verdient. Maar de enorm hoge kosten zijn voor ons niet te dragen. Het is financieel gewoon niet haalbaar", aldus Kruger.

Hoewel het circuit momenteel een Gradatie 2 heeft van de FIA, liet Kruger weten dat het aanpassen naar Gradatie 1 niet het grootste probleem is, mocht Liberty Media interesse tonen in het terugbrengen van de Formule 1 naar Afrika.

"Kyalami blijft hier als faciliteit en we zijn bereid te onderhandelen over aanpassingen of het veranderen van het circuit, naar wat vandaag de dag de norm is in de Formule 1. Het is een circuit dat van de FIA Gradatie 2 heeft gekregen, en we kunnen met enkele aanpassingen de hoogste graad behalen. Maar dan moeten we wel weten dat we voor lange tijd in de Formule 1 zullen zijn. Helaas hebben we niet de financiƫn een Formule 1 race te organiseren", herhaalde Kruger zijn eerdere woorden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;