Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes en Ferrari vormen één front tegen reglementen 2021

3 reacties | 2060x gelezen
07-02-2018 08:00

EvDelft | Volgens Dieter Zetsche blijft Mercedes op één lijn met Ferrari wanneer het aankomt op hun mening over de sport na 2020.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Hoewel het volgens Zetsche nog altijd het doel is Ferrari op de baan te verslaan, zijn beide teams bondgenoten in hun strijd tegen Liberty Media en de FIA om de Formule 1 zinvol te houden. Vooral de vereenvoudigde motoren die vanaf 2021 hun intrede moeten doen zijn een doorn in het oog van de twee teams. Ferrari heeft al gedreigd weg te lopen uit de sport als de reglementen niet naar hun zin zijn. Zetsche heeft niet gezegd dat Mercedes dat ook deed, maar liet wel weten dat de reglementen een reden moeten zijn voor de teams (om te blijven).

"We zijn zowel de goede als de slechte agent. Op de baan willen we elkaar verslaan en elke tiende van een seconde voordeel zien te behalen. Maar tegelijkertijd zijn we naast de baan het 100% met elkaar eens over de strategie die de Formule 1 in de toekomst moet volgen. We zijn goede vrienden. We zijn hier om te blijven, maar het platform (de Formule 1, red.) moet wel zinvol zijn en zich positief ontwikkelen", aldus Zetsche, de grote baas bij Mercedes.

Hij is zeker voorstander van het dichter bij elkaar brengen van de competitie en zei dat de reglementen in 2017 een goed begin waren. Het was voor het eerst in jaren dat de titelstrijd niet tussen twee teamgenoten ging, maar tussen twee teams.

"Ik heb al vaker gezegd dat het beste resultaat is als we het wereldkampioenschap met één punt verschil weten te winnen in de laatste race van het seizoen. Natuurlijk willen we succesvol zijn, en we willen dat de Formule 1 succesvol is. Het helpt dan niet als één team domineert. We hebben sterke competitie nodig en een nieuw reglementen geeft iedereen een nieuwe kans", aldus Zetsche.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Mochten Ferrari en Mercedes de F1 de rug toe keren, dan zullen ze niet gemist worden. Renault en Honda zouden er dan nog zijn, Aston-Martin-Cosworth zal instappen plus dat er nog steeds geruchten blijven rondzoemen over motoren van Porsche en een eventuele instap van VW/Audi als fabrieksteam.

En waarom zouden merken als Toyota en BMW niet terug willen komen als het geld eerlijk verdeeld wordt?

2 07-02-2018 17:31:26
bengelke
Gold Member

@sicko
nu, ook al vertrekt ferrari uit de f1, ze zullen nooit helemaal weg zijn :-( . Er zijn plannen om maserati te laten debuteren bij haas. Dat van sauber begrijp ik echter niet. Fiat had alfa romeo toch verkocht aan een chineese groep, ofnie? Maja, wie weet krijgen we een rechtzaak die spannender is, as het hele f1 gebeuren :-D
ps porsche/vw/audi behoren tot dezelfde groep

07-02-2018 20:07:25
Sicko
Gold Member

@bengelke

Je hebt helemaal gelijk. Porsche, VW en Audi vallen alle drie onder de Volkswagengroep.

09-02-2018 14:43:01
;