Menu
© Pirelli
Achtergrond

Betalende coureurs: goed of slecht? (deel 9: Marcus Ericsson)

1 reactie | 5148x gelezen
11-02-2018 00:01

EvDelft | Betalende coureurs. Of je het nu wel of niet leuk vindt, ze zijn altijd onderdeel geweest van de Formule 1 en zullen dat ook altijd blijven.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Marcus Ericsson.
Marcus Ericsson heeft er inmiddels vier seizoenen opzitten in de Formule 1 en wist in die tijd 9 punten te scoren. Ook het komende seizoen staat hij aan de start, ondanks dat hij sinds de Grote Prijs van Italië in 2015 geen punt meer heeft weten te scoren.

Zijn nieuwe teamgenoot zal Charles Leclerc zijn, die uit de stal van Ferrari komt. Die vervangt de vorige teamgenoot van Ericsson: de meer getalenteerde en zeker beter finishende Pascal Wehrlein, die wordt (of werd) gesteund door Mercedes.

Het feit dat Ericsson al zo lang droog staat, heeft zijn status als betalende coureur zeker geen goed gedaan, vooral niet omdat zijn teamgenoot vorig jaar wel in de punten wist te rijden.

Aantal starts:
76
Podiums:
  0
Overwinningen:
  0
Kampioenschappen:
  0
Huidige betrekking:
Racet in de Formule 1
Betaalde:
Sponsoren betalen $ 18.000.000 per jaar


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Die gaat helemaal zoek gereden worden door Leclerc.
Luidt dan hopelijk ook het einde van zijn F1 carriere in, want deze man heeft oindertussen lang genoeg betaalde rondjes getuft. Geen enkele meerwaarde. Heb ik liever een gekke rus ofzo meerijden die nog eens voor wat spectakel zorgt :)

0 12-02-2018 07:25:35
;