Menu
© McLaren
Nieuws

Krachtmeting tussen Liberty en Ferrari onafwendbaar, aldus Zak Brown

1 reactie | 1363x gelezen
06-02-2018 08:00

EvDelft | Zak Brown, de directeur van McLaren, zegt dat een krachtmeting tussen Ferrari en Liberty Media onafwendbaar was.

Bron: GrandPrix.com

Liberty is bezig met het herstructureren van de geldstromen, zodat de inkomsten uit de Formule 1 eerlijker onder de teams worden verdeeld. Ferrari dreigde daarop de Formule 1 te verlaten.

Brown: "Het was onafwendbaar dat er een confrontatie zou komen tussen Liberty en Ferrari. Ferrari wil het geld dat zij ontvangen graag blijven krijgen, want het gaat om een enorm bedrag. We weten allemaal dat Ferrari langer dan welk ander team ook meedoet in de Formule 1 en dat het een belangrijke naam is binnen de sport, maar ik denk dat de balans zoek is. Liberty wil dat rechtzetten, doen wat goed is voor de sport."

McLaren is het op één na oudste team in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Liberty Media moet voet-bij-stuk houden en de voorkeurspositie van Ferrari ongedaan maken. Dat bespaart maarliefst 100 miljoen dollar per jaar. Als Mercedes en Red Bull Racing ook aangepakt worden gaat het in totaal om zo'n 250 miljoen dollar. Allemaal te wijten aan angsthaas Ecclestone.

0 07-02-2018 16:40:42
;