Menu
© Mercedes
Nieuws

Biometrische sensoren in handschoenen coureurs nu mogelijk, verplicht vanaf 2019

4 reacties | 1788x gelezen
05-02-2018 14:00

EvDelft | Eind vorig jaar berichtten we al dat een nieuw soort handschoen werd ontwikkeld door de FIA, waarin zich een biometrische sensor bevindt van 3 mm groot.

Bron: PaddockTalk.com

Deze sensor geeft vitale informatie over de betreffende coureur aan het medisch team, wanneer een serieus ongeluk plaatsvindt.

Het Duitse blad Sport Bild bericht nu dat de handschoen op tijd klaar is voor 2018, maar deze wordt pas verplicht in 2019.

Laurent Mekies, van de FIA, liet weten: "We hebben ons afgevraagd wat we kunnen doen met de huidige technologie om ons medisch team - en daarmee de coureurs - beter van dienst te zijn. De coureurs hebben hun steun uitgesproken om de veiligheid te verbeteren."

Hij legt ook uit waarom deze handschoen zo waardevol is: "Als je weet hoe een coureur beweegt en ademt, kun je betere beslissingen nemen. Bijvoorbeeld, moet de auto snel verplaatst worden om bij een coureur te komen, of moet het voorzichtig gebeuren?"

De FIA blijft zich inzetten voor meer veiligheid voor de coureurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Het moet niet gekker worden....De intentie van een Formule 1 is de combinatie van coureur en auto. De emotie die een coureur in de auto stopt tijdens een race maakt de Formule 1. Wanneer men door allerlei technische , biometrische foefjes een auto bestuurt danwel manipuleert dan is het gevoel weg. De emotie voor de diehard fans is hierbij verkocht. Het wordt steeds minder spannend om te kijken. Ik ben al afgehaakt (buiten de kosten) v.w.b. Spa, Silverstone.....ik ga niet meer fysiek naar een wedstrijd kijken waar regeltjes en destructief beleid deze fanstastische sport de das om doen.

1 06-02-2018 10:29:30

Goed lezen , bij een zwaar ongeval voor het medisch team !!

06-02-2018 11:15:54
KawaEd
Senior Member

Heb ik gelezen.......als men zo bezorgd is omtrent de (medische) gezondheid van de coureur kan men beter eens letten op het gewicht en de algehele conditie. Oplossing, een compleet biometrisch pak.

0 07-02-2018 10:33:18
arts3
Silver Member

Nu de halo volgend seizoen wordt toegepast in de F1 en de coureur slecht uit de auto kan komen,is dit misschien een methode om de conditie van de coureur direct
Te meten door het medisch team.

0 07-02-2018 11:20:14
;