Menu
© Renault
Nieuws

Renault wil rivalen verslaan op efficiëntie

0 reacties | 1218x gelezen
05-02-2018 12:00

EvDelft | Renault is van plan de huidige topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull te verslaan met 85% van hun budget en capaciteit. Dat zegt teambaas Cyril Abiteboul.

Bron: AutoSport.com

Momenteel is Renault hard bezig de faciliteiten in Enstone op orde te krijgen, nadat Lotus eind 2015 werd overgenomen. Personeel was schaars en wordt gezocht: inmiddels zijn er meer dan 100 mensen aangenomen bij het team. Renault wil ongeveer 750 werknemers hebben in de fabriek en op het circuit.

De teambaas zegt dat de gestage groei in 2018 door zal gaan, maar langzamer. Marcin Budkowski, de nieuwe uitvoerend directeur van het team, die controversieel overstapte als vertrouwensman van de teams in dienst van de FIA naar Renault, zal binnenkort beginnen in Enstone. Zijn taak is het de structuur van Renault te verfijnen en ervoor te zorgen dat Renault zich kan mengen in de strijd om de wereldtitels, maar dan met minder geld en personeel dan de andere topteams.

Abiteboul: "De uitdaging die ik met het team en mijzelf aanga, is dat we op middellange termijn kunnen strijden met de topteams met ongeveer 85% van hun middelen. Dat betreft zowel het budget als personeel. Ik wil niet Red Bull of Mercedes evenaren alleen om net zoveel mensen in dienst te hebben. Ik probeer te doen wat zij doen, maar dan op een meer efficiënte manier. Dat is altijd hoe Renault de zaken in de Formule 1 heeft aangepast. Het kan geen wapenwedloop worden."

Volgens de Fransman is de onzekerheid van de richting waarin Liberty Media de Formule 1 wenst te sturen - vooral wat betreft de motorreglementen en het teambudget - een extra zorg voor het Franse team. Misschien moeten er weer mensen worden ontslagen, terwijl Renault nu haar best doet te groeien.

"We willen blijven groeien, maar langzamer dan nu. Het was behoorlijk indrukwekkend - indrukwekkend, maar uitdagend. Ik denk dat we de basis moeten stabiliseren, en we moeten begrijpen wat wel en wat niet werkt. We moeten onze sterke punten verbeteren en de zwakke punten elimineren. Ook moeten we ons kunnen blijven aanpassen, eventueel activiteiten verschuiven binnen het team. We willen niet op het punt komen waar ik denk dat we met de nieuwe reglementen spijt van krijgen. Ik wil dus een goed doordachte beslissing nemen van wat haalbaar is, nu en in de toekomst, met in gedachten wat er in 2020 en 2021 gaat gebeuren. Ik denk dat 700 tot 750 man personeel in Enstone goed is om mee te werken", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;