Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren vreesde totale leegloop vanwege Honda

0 reacties | 1750x gelezen
03-02-2018 16:00

EvDelft | Éric Boullier, de teambaas van McLaren, heeft laten weten dat hij bang was dat het hele team van McLaren uit elkaar zou vallen, vorig jaar, als gevolg van de steeds slechter wordende relatie met motorleverancier Honda.

Bron: F1i.com

"Mijn grootste zorg op dat moment was dat het team niet leeg mocht lopen. Ik ken het domino-effect. Het duurt járen om een team op te bouwen, maar in 6 maanden kan het kapot zijn", aldus Boullier.

Hij legde uit dat zijn zorgen de kop op staken toen de nieuwe auto van 2017, nu een jaar geleden, veel slechter presteerde dan verwacht tijdens de wintertests. Fernando Alonso was woest.

"Na zijn test was Fernando behoorlijk nijdig. Hij liet weten dat hij er zo geen zin meer in had en als het jaar zo zou blijven verlopen, hij weg zou gaan. Ik wist zeker dat hij zich aan zijn woord zou houden", liet de teambaas weten.

Maar daar kwamen gelijk de zorgen, want Boullier wist ook zeker dat als Fernando weg zou gaan, het hele team uit elkaar zou vallen: "In deze wereld weet je hoe het werkt. Als je zwak bent, worden mensen bij je weggehaald."

En als er mensen weggaan, zijn dat altijd de betere, die slecht te vervangen zijn. En dan komt de neerwaartse spiraal. Gelukkig voor McLaren is dat doemscenario niet uitgekomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;