Menu
© Ferrari
Nieuws

Stefano Domenicale zegt dat Fernando Alonso in Le Mans rijdt voor zijn ego

0 reacties | 1604x gelezen
03-02-2018 14:00

EvDelft | Fernando Alonso racet buiten de Formule 1 om te bewijzen dat hij nog altijd één van de beste coureurs ter wereld is.

Bron: GrandPrix.com

Dat is de mening van zijn voormalige teambaas bij Ferrari, Stefano Domenicale.

Vorig jaar reed Alonso in de Indy 500 en dit jaar zal hij zijn verplichtingen bij McLaren afwisselen met Toyota, waar hij voor zal uitkomen in het WEC en de 24 uur van Le Mans.

Domenicale: "Fernando zoekt uitdagingen buiten de Formule 1 omdat zijn team door een moeilijke periode gaat. Hij wil bewijzen dat hij beter is dan Lewis Hamilton. Het is moeilijk dat te bepalen. De ene is beter in kwalificeren, de andere in de races. Weer anderen hebben een psychologische overhand."

"De topcoureurs vandaag de dag zijn Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De verschillen zijn minimaal tussen hen en hangen hoofdzakelijk af van de auto's waarin zij rijden", aldus de Italiaan.

Wat betreft het komende seizoen, liet de voormalig teambaas weten: "Ik denk dat we dit jaar weer een strijd gaan zien tussen Ferrari en Mercedes, waarbij ook Red Bull enkele races gaat winnen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;