Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo: "Max Verstappen eerste teamgenoot die mij kan uitdagen"

1 reactie | 1341x gelezen
03-02-2018 06:00

EvDelft | Daniel Ricciardo, coureur bij Red Bull, zegt dat Max Verstappen de eerste teamgenoot is in de Formule 1 waarvan hij voelt dat die hem kan uitdagen.

Bron: MotorSport.com

De twee rijden sinds bijna twee seizoenen als teamgenoot van elkaar: Verstappen werd van Toro Rosso naar Red Bull gepromoveerd voor de Grote Prijs van Spanje in 2016. Eerdere teamgenoten van Ricciardo zijn Sebastian Vettel (2014), Daniil Kvyat (2015), Jean-Éric Vergne, Narain Karthikeyan en Vitantônio Liuzzi in een carrière die ooit begon bij HRT en via Toro Rosso naar Red Bull ging. Maar hij is van mening dat geen van deze coureurs hem zo uitdagen als Verstappen doet.

"Ik zeg niet dat ik het in het verleden altijd makkelijk heb gehad maar ik denk wel dat Max de eerste is die mij kan uitdagen. Max probeert het en doet hetzelfde als ik. Hij is goed in staat te doen wat ik doe, beter dan andere coureurs", aldus de Australiër.

In 2016 had Daniel de overhand in de kwalificaties en in de races, maar in 2017 was dat niet meer zo. Max was op zaterdag 13 keer de snellere en in de zeven races die beide coureurs uitreden, kwam Max vijf keer als eerste van de twee over de finishlijn. Maar toch denkt hij dat in 2018 de strijd weer in zijn voordeel beslist kan worden.

"We zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Als ik een fout maak, staat Max voor me, maar andersom is het ook zo. Hij is de beste teamgenoot die ik me kan wensen", aldus Ricciardo.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Alleen jammer dat Max vorig jaar zoveel pech had met zijn motor, anders was het ook een ander verhaal geweest als je naar de punten kijkt. Nog even en dan begint het gevecht weer! Heb er zin in!

0 03-02-2018 14:23:37
;