Menu
© Force India
Nieuws

Bernie Ecclestone vond niets beledigends aan gridgirls

10 reacties | 1829x gelezen
02-02-2018 18:00

EvDelft | Bernie Ecclestone heeft de beslissing van het Formule 1 management, de FOM, om de gridgirls uit de sport te verbannen, bestempeld als preuts.

Bron: ESPN.co.uk

De voormalige baas van de Formule 1 introduceerde in de jaren '80 de gridgirls en tot gisteren waren de dames gemeengoed in de sport. Aan het eind van 2016 werd Ecclestone aan de kant gezet door Liberty Media, die nu de scepter zwaait over de Formule 1. Nadat Liberty Media in 2017 een proefjaar draaide, is het sinds het einde van het afgelopen seizoen hard bezig allerlei veranderingen door te voeren. Het lijkt er soms een beetje op dat alle beslissingen die door Bernie Ecclestone ooit werden genomen, worden teruggedraaid.

Echter, Ecclestone vind het verdwijnen van de gridgirls geen goede ontwikkeling en zegt dat het puur preutsheid is waarop deze beslissing is gebaseerd.

"Het land wordt steeds preutser. Je zou de gridgirls moeten toestaan omdat de coureurs zich er goed bij voelen. Het publiek vindt het geweldig en niemand wordt geschoffeerd door hen. Deze dames zijn onderdeel van de show, onderdeel van het spektakel. Ik snap dan ook niet dat een goed uitziende gridgirl die daar staat bij een coureur, met een bord met zijn startnummer in haar handen, beledigend kan zijn voor wie dan ook. Ze zijn allemaal degelijk gekleed en ik denk dat bedrijven als Rolex en Heineken echt niet een vrouwelijke vertegenwoordiger op de startopstelling zouden zetten als ze niet representatief zouden zijn", aldus Ecclestone.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;