Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber en Force India hebben hun klacht bij EU ingetrokken

0 reacties | 951x gelezen
02-02-2018 16:00

EvDelft | Op 25 januari 2018 werd bekend dat Force India en Sauber hun klacht, welke tegen de verdeling van het prijzengeld in de Formule 1 was gericht, bij de Europese Commissie hebben ingetrokken.

Bron: F1Technical.net

De klacht werd ingediend in 2015, voordat de commerciële rechten van de Formule 1 overgingen van Bernie Ecclestone naar Liberty Media. Ecclestone weigerde in alle toonaarden de financiële stromen te herstructureren en dat zorgde ervoor dat de kleine teams zich benadeeld voelden. Force India en Sauber dienden derhalve een klacht in in Brussel.

De Europese Commissie had moeten onderzoeken of de grote teams worden voorgetrokken in de Formule 1 en of deze oneerlijke behandeling - indien aangetroffen - in het nadeel zou zijn van de kleinere teams door hen financieel tekort te doen, wat weer werkgelegenheid zou kunnen kosten. Echter, voordat de onderzoekscommissie de beslissing heeft kunnen nemen, hebben Sauber en Force India de klacht met onmiddellijke ingang ingetrokken.

Hoewel de huidige concorde overeenkomst nog loopt tot en met 2020, heeft de nieuwe eigenaar Liberty Media laten weten voorstander te zijn van de herstructurering van de verdeling van het prijzengeld, zodat de kleinere teams een groter deel van de taart krijgen. Met die belofte, is de klacht van Sauber en Force India niet langer relevant, waardoor beide teams besloten de klacht in te trekken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;