Menu
© Harper's Bazaar
Nieuws

Susie Wolff is blij met verdwijnen gridgirls

17 reacties | 2801x gelezen
02-02-2018 10:00

EvDelft | Susie Wolff was testcoureur voor Williams tussen 2012 en 2015. In haar queeste de volgende vrouwelijke Formule 1-coureur te worden is ze niet geslaagd, maar ze heeft haar zoektocht niet opgegeven.

Bron: BBC.com

In een blog schreef Susie het volgende over het verdwijnen van de gridgirls.

"In mijn positie als vrouw in de sport, voor meer dan 25 jaar, heb ik het gebruik van gridgirls nooit als beledigend ervaren, noch was het iets waarvan ik denk dat het een prioriteit moest zijn binnen de Formule 1 om het te veranderen. De eigenaren van de Formule 1 zeggen dat het niet is wat zij willen zien in de sport als representatief en dat de gridgirls de sport niet maken zoals die is.

Gridgirls zijn een traditie binnen de sport. Bij bijna alle races waren de dames netjes gekleed en vertegenwoordigden ze de topmerken. Bij de Grote Prijs van Oostenrijk waren ze gekleed in de dirndl - de traditionele kledij - en dat werd gezien als een eer door de uitgekozen gridgirls.

Toen ik racete in de DTM voor Mercedes, had ik ooit een conversatie met een gridgirl terwijl we wachtten tot de paraderonde van start ging. Ze was een medisch student die het fascinerend vond zo dicht bij de racewagens te staan en op de startopstelling te zijn zo vlak voordat een race begint.

Je kan dan ook zeggen dat de eigenaren van de Formule 1 met hun beslissing duidelijk stelling hebben genomen. Dit zal echt niet ervoor zorgen dat we morgen opeens meer vrouwen in de motorsport hebben, maar ik denk wel dat het een positieve ontwikkeling is. Ik heb de Dare to be Different-uitdaging ooit opgezet om vrouwelijk racetalent te vinden.

Laten we de succesvolle vrouwen in de sport tot rolmodel maken en hen anderen laten inspireren. Laten we ervoor zorgen dat de schoolmeisjes in de buurt komen van de Formule 1-auto's en laten we hen toestaan te dromen. Laten we ervoor zorgen dat de getalenteerde vrouwen de sport binnenkomen. De volgende generatie is al in opkomst. Er zijn al meer vrouwen op belangrijke posities in de Formule 1. Vanuit mijn persoonlijke ervaring staat de sport veel meer open voor het feit dat vrouwen dezelfde dingen kunnen doen als mannen in een competitieve omgeving.

Ik wacht met spanning af. De gridgirls zijn verdwenen, of je het nou leuk vindt of niet. Maar wat belangrijker is: wat is het volgende punt op de agenda?"


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;