Menu
© Harper's Bazaar
Nieuws

Susie Wolff is blij met verdwijnen gridgirls

8 reacties | 2007x gelezen
02-02-2018 10:00

EvDelft | Susie Wolff was testcoureur voor Williams tussen 2012 en 2015. In haar queeste de volgende vrouwelijke Formule 1-coureur te worden is ze niet geslaagd, maar ze heeft haar zoektocht niet opgegeven.

Bron: BBC.com

In een blog schreef Susie het volgende over het verdwijnen van de gridgirls.

"In mijn positie als vrouw in de sport, voor meer dan 25 jaar, heb ik het gebruik van gridgirls nooit als beledigend ervaren, noch was het iets waarvan ik denk dat het een prioriteit moest zijn binnen de Formule 1 om het te veranderen. De eigenaren van de Formule 1 zeggen dat het niet is wat zij willen zien in de sport als representatief en dat de gridgirls de sport niet maken zoals die is.

Gridgirls zijn een traditie binnen de sport. Bij bijna alle races waren de dames netjes gekleed en vertegenwoordigden ze de topmerken. Bij de Grote Prijs van Oostenrijk waren ze gekleed in de dirndl - de traditionele kledij - en dat werd gezien als een eer door de uitgekozen gridgirls.

Toen ik racete in de DTM voor Mercedes, had ik ooit een conversatie met een gridgirl terwijl we wachtten tot de paraderonde van start ging. Ze was een medisch student die het fascinerend vond zo dicht bij de racewagens te staan en op de startopstelling te zijn zo vlak voordat een race begint.

Je kan dan ook zeggen dat de eigenaren van de Formule 1 met hun beslissing duidelijk stelling hebben genomen. Dit zal echt niet ervoor zorgen dat we morgen opeens meer vrouwen in de motorsport hebben, maar ik denk wel dat het een positieve ontwikkeling is. Ik heb de Dare to be Different-uitdaging ooit opgezet om vrouwelijk racetalent te vinden.

Laten we de succesvolle vrouwen in de sport tot rolmodel maken en hen anderen laten inspireren. Laten we ervoor zorgen dat de schoolmeisjes in de buurt komen van de Formule 1-auto's en laten we hen toestaan te dromen. Laten we ervoor zorgen dat de getalenteerde vrouwen de sport binnenkomen. De volgende generatie is al in opkomst. Er zijn al meer vrouwen op belangrijke posities in de Formule 1. Vanuit mijn persoonlijke ervaring staat de sport veel meer open voor het feit dat vrouwen dezelfde dingen kunnen doen als mannen in een competitieve omgeving.

Ik wacht met spanning af. De gridgirls zijn verdwenen, of je het nou leuk vindt of niet. Maar wat belangrijker is: wat is het volgende punt op de agenda?"


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

remko243
Junior Member

alleen schoolmeisjes of ook schooljongens?, beetje feministische uitspraak

2 02-02-2018 10:20:53

Beetje zielige reactie , het art. gaat over het vrouwelijk geslacht dus niets feministisch aan

02-02-2018 11:15:42

Persoonlijk vind ik dat Remko wel een punt heeft. Ze had ook 'schoolkinderen' kunnen zeggen, maar er stond duidelijk 'schoolmeisjes'.

02-02-2018 12:25:37
bengelke
Diamond Member

chase carey zal wel op de manne valle

0 02-02-2018 12:02:22
Addy B
Senior Member

Volgende punt op de agenda?

Deze hele discussie is zo...zo...zo... zinloos.

Als we alles wat sexistisch is gaan afschaffen dan blijft er niets over.

Sex sells nu eenmaal, vraag dat maar aan elke marketing expert.
Waarom denk je dat er een gespierde jonge griekse adonis nodig is die op een tropisch strand zijn body inspuit met axe?

En zelfs bij niet "sex related" reclames is er een hoge dosis sex.
Wasmiddel reclames iemand?

Nee geen dames in bikini daar, maar vaak de "gewone" huisvrouw.
Valt wel op dat het truitje net effe te strak zit, en dat er vaak een onbewust erotische beeld word opgeroepen.

Is het volgende punt meer vrouwen in de F1?

Mag van mijn hoor, als het maar op basis van gelijkwaardigheid is.
Dus geen vrouwen aannemen omdat ze vrouw zijn, maar omdat ze kwaliteit hebben.

0 02-02-2018 12:03:54
Nafta
Senior Member

Dit is een kulverhaal...er worden helemaal geen verbanden gelegd.
Alles komt op hetzelfde punt terug...politcal correctness.
Btw dat vrouwen alleen maar gaan racen vanwege de ambitie alles te willen doen wat mannen ook doen is complete bullshit. Man en vrouw zijn verschillend en dat zal altijd zo blijven. Vrouwen blinken op bepaalde zaken uit zoals mannen dat ook doen. Als een vrouw een goede racer is en veel plezier erin heeft is ze voor wat mij betreft welkom. Ga toch fietsen als je alleen maar dingen wil doen om mannen te verslaan omdat je wil bewijzen net zo goed op bepaald gebied te zijn als mannen.

0 02-02-2018 12:11:35
Sicko
Gold Member

Het doet allemaal zo zielig aan. Bij het aannemen van een persoon voor een bepaalde baan, moet de kwaliteit en niet de sexe de doorslag geven. Wat hebben we in de NL-politiek al veel van die aangewezen vrouwelijke ministers gehad, die slechter dan slecht presteerden. Waren aangewezen omdat ze een vrouw zijn.

In de tenniswereld vonden vrouwen het oneerlijk dat de mannen zo veel meer verdienden. Goed, dan werden vrouwen en mannen in de zelfde competitie ingedeeld. Maar de vrouwen wilden hun eigen vrouwencompetitie behouden, maar meer geld voor hetzelfde werk. Zo sneu.

0 02-02-2018 18:14:45
Sicko
Gold Member

Susie heeft, ondanks dat ze een zeer competatieve DTM-wagen had, nooit geweldige prestaties geleverd. Daar heeft ze blijkbaar niets van opgestoken. Wellicht vindt ze zichzelf wel een geweldige coureur, maar dat vind ik van mezelf ook.

0 02-02-2018 18:21:26
;