Menu
© Red Bull
Nieuws

Fans niet blij met verdwijnen gridgirls

7 reacties | 1446x gelezen
01-02-2018 17:45

EvDelft | Één van de oudste tradities in de Formule 1 is voorbij.

Bron: NBCSports.com

De eigenaren van de Formule 1 lieten gisteren weten dat de populaire gridgirls en podiumgirls, vrouwen die graag ambassadeur zijn van de sport, verbannen worden van de startopstelling en het podium voor én na de race.

Sean Bratches liet weten: "We zijn van mening dat dit niet met ons merk in overeenstemming is en het is zeker in strijd met de hedendaagse normen en waarden. We geloven niet dat het gebruiken van gridgirls relevanant is voor de Formule 1 en haar fans, zowel oud als nieuw, over de hele wereld."

Nou, gezien de reacties die deze beslissing heeft opgeroepen op de sociale media, is het maar de vraag waar die fans dan zijn die het met de beslissing eens zijn...

Hieronder volgt een kleine selectie van reacties op twitter.

There were some fans in favor of getting rid of “Grid Girls,” but they were few and far between in their support of the new F1 edict.

And then there’s a man who would like to see F1 replace “Grid Girls” with “Grid Guys” (oh, brother).
❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Speedster
Bronze Member

Mooie vrouwen is niks mis mee. Maar om nou te zeggen dat ik de pitspoezen zal missen....nee. Prima dat deze dames van de grid verdwijnen. Zie de toegevoegde waarde er niet van in.

0 01-02-2018 18:29:23
Sicko
Gold Member

Het is een compleet foute stroming die Liberty nu ook in de F1 binnen laat. De naam "Gridgirls" zou men moeten veranderen in "Promotionteam" oid.

0 01-02-2018 19:18:23
Petertje
Junior Member

Gridgirls foren bij de F1 zoals mayonaise bij patat, aardappels bij groente, een versterker bij een gitaar :/ Wat gaat het volgende zijn? Politiek correcte gender neutraliteit? "We moeten echt een transseksuelecoureur hebben?" Mja sorry hoor :/

0 01-02-2018 20:44:18
Speedster
Bronze Member

Ik kijk F1 voor de quali en races. Niet voor die meiden. En Petertje....die vergelijk vind ik persoonlijk nergens op slaan. Die gridgirls maken echt niet een raceweekend compleet. Kom op zeg.

0 01-02-2018 22:38:35
f1stevie
Silver Member

de ene keer is hat dat nu de andere keer weer iets anders... het gaat volledig de verkeerde kant op,
wie stoor er hem nu aan de gridgirls? ze horen bij de sport... ok het geeft het brengt niets toe aan het auto racen.. maar ze maken het ook niet minder aantrekkelijk, de vraag is wat willen ze daarmee bereiken? staan die dames daar tegen hun zin, ik dacht het niet.... er is soms niets te zien in de F1 race en het enige die soms nog op iets trekt zijn de dames.... het gaat allemaal heel ver... wanneer gaan deze mannen zich een echt op de F1 concentreren... stilletje aan bloed de sport helemaal leeg spijtig.... ze verliezen elk jaar meeR en meer fans, goed bezig LM

0 02-02-2018 09:44:37
vnons
Senior Member

Ik zal de dames niet missen , maar ze horen er als traditie eigenlijk toch wel bij en dus vind ik dit een beetje belachelijke beslissing als je het gooit op "wat de fans willen " , aangezien de dames meestal in kledendracht van het land lopen of in ieder geval k(l)eurige kleding , de pitspoezen die in Amerika rondlopen bij sommige oval races met de bekende "cameltoe" zul je in de F1 niet vinden .
dus kijk als je wil doen "wat de fans willen" eens naar grotere motoren , een manier om de downforce aan te pakken bij inhalen e.d. , schaf banden/brandstof besparing af en laat iedereen weer echt racen ... Dát is wat de fans zouden willen en niet 2000 vrouwen een baantje af pakken.

1 02-02-2018 17:18:08
Sicko
Gold Member

@vnons
Goed dat je de klederdracht van de landen ook nog aangeeft. Ik heb daarbij een zwak voor Oostenrijk.

02-02-2018 17:41:16
;