Menu
© Haas F1
Nieuws

Gridgirl haalt uit naar F1 wegens schrappen gridgirls

8 reacties | 2954x gelezen
01-02-2018 10:00

EvDelft | Een gridgirl, Charlotte Gash, heeft Liberty Media bekritiseerd hun positie te schrappen. Zij zegt dat de bazen van de Formule 1 hiermee een grote fout maken.

Bron: TalkSport.com

Charlotte Gash, die sinds 2015 in de autosport actief is, liet weten: "De Formule 1 had moeten nadenken over een gridgirl en een gridboy naast elkaar, om te zien of dat een eerlijke oplossing is. Er zijn genoeg dames die nu zonder werk zitten, in welk land dan ook."

Sean Bratches liet in een eerder verklaring weten dat de gridgirls werden geweerd per Australië 2018 omdat het 'niet meer in de normen van deze tijd past'.

Hoewel de gridgirls dus per direct niet meer op de startopstelling aanwezig zullen zijn, zullen ze ook afwezig zijn bij alle andere ondersteunende races in hetzelfde raceweekeinde.

Gash: "Er zijn bij elke race ongeveer 50 vrouwen betrokken als gridgirl. Dus je ziet meteen hoeveel vrouwen er zonder werk zitten."

"Tientallen jaren geleden droegen we sexy kleding, bikini's. De coureurs keken naar ons als waren we een trofee. Die houding is volledig veranderd. De opinie over gridgirls is veel ouderwetser dan de betrekking zelf", vult Gash aan.

De 23 jaar oude dame was in 2017 op het podium te vinden toen Lewis Hamilton zijn overwinning tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië behaalde.

"De ervaring die ik op Silverstone had was buitenwerelds. Het was iets waar je alleen maar van kunt dromen. Het was geweldig samen met Lewis op het podium te zijn, hem door de mensenmassa te zien lopen en zijn overwinning te vieren. Het is iets dat ik nooit meer zal meemaken", aldus Gash.

Vorige week besloot de Professionele Darts Corporatie de showdames te verbannen. Een petitie om ze te behouden, gesteund door wereldkampioen Raymond van Barneveld, heeft sinds die beslissing al meer dan 37.000 handtekeningen opgeleverd. De beslissing van de Formule 1 per 2018 de dames te verbannen, is verwelkomd door de UK Women's Sport Trust, die liet weten: "Dank je, Formule 1, voor het besluit te stoppen met de gridgirls. Alweer een sport die duidelijk laat blijken waar ze voor staan."

In een eerdere verklaring liet de feministische beweging weten dat zij andere sporten, zoals wielrennen, boksen en het UFC oproept het voorbeeld te volgen. Volgens deze organisatie moeten vrouwen worden betrokken wegens hun sportieve talent en niet omdat ze zo mooi zijn. Echter, Eddie Hearn, promotor van bokswedstrijden, liet weten dat zijn sport niet volgt: "Het is een andere wereld waarin we tegenwoordig leven, maar voor ons zullen de ringgirls voorlopig blijven bestaan."

Barry Hearn, de organisator van de dartwedstrijden, liet weten dat hij persoonlijk geen problemen heeft met de walkongirls, maar dat hij gezwicht is voor de druk van de televisiezenders.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Barry Hearn is gezwicht voor het grote geld......wat een L*Lkoek!!.....ook hier wordt het publiek genegeerd.

0 01-02-2018 13:03:48
Speedster
Bronze Member

Hahaha..genoeg dames zonder werk. Gridgirl is toch geen werk man/vrouw?! Beetje mooi staan zijn op de grid. Leuk om te zien hoor....maar zie de toegevoegde waarde er niet van in. Heeft totaal niks inhoudelijks. Prima besluit wat mij betreft.

0 01-02-2018 18:35:02
Sicko
Gold Member

Het is wel degelijk werk: Promotiewerk. En daar wordt overal in de wereld gewoon voor betaald. Door foute jaloerse vrouwen die nooit gevraagd zouden worden als gridgirl wordt deze traditie om zeep geholpen.

4 01-02-2018 19:04:22
Speedster
Bronze Member

Wat promoten ze dan sicko? Ze staan met startnr voor de wagens! Denk je dat F1 gekeken word vanwege die meiden? Ben je mal joh...omdat ze er altijd staan moeten ze er blijven? Onzinnige discussie en prima dat ze verdwijnen.

01-02-2018 22:43:18
Speedster
Bronze Member

Er zijn tradities die behouden moeten worden, maar dit niet.

01-02-2018 22:45:21

Ze staan daar voor bijvoorbeeld Rolex, of Heineken. Ze doen promotionele activiteiten, Speedster. Ze doen veel meer dan alleen het pitbord vasthouden.

02-02-2018 11:46:05
Sicko
Gold Member

@Speedster
Ze promoten o.a. de F1. Als je live bij een race bent, is het arriveren van de gridgirls het teken dat er weer een wedstrijd staat te beginnen. Ze maken je er attent op. En inderdaad, zoals EvDelft ook al aan geeft, ze staan daar ook bepaalde merken te promoten.

Het frappante is dat de gridgirls nu verdwijnen om redenen die, in ieder geval bij mij, nog nooit zijn opgekomen.

De naam "Gridgirls" zou als minder passend beschouwd kunnen worden. Maar verander dat dan in "Promoteam" oid.

02-02-2018 17:35:46
Addy B
Senior Member

De dames zijn gewoon profesioneel model die worden ingehuurd.

Ik vind het allemaal prima hoor,
maar Charlotte overdrijft als ze zegt dat de dames nu zonder werk zitten.

Als je een model bent, en F1 is je ENIGE bron van inkomsten,
dan wordt het misschien eens tijd om iets anders te gaan doen.

Voor de meeste dames is het gewone een leuke, en goed betaalde "gig",
en er zal vast wel iets anders voor in de plaats komen.

0 02-02-2018 12:10:02
;