Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Helmut Marko zegt dat Super Formula goed was voor Pierre Gasly

1 reactie | 835x gelezen
31-01-2018 16:00

EvDelft | Helmut Marko zegt dat de verbanning naar de Super Formula in Japan voor Pierre Gasly een groot voordeel was en zijn karakter heeft gevormd.

Bron: F1i.com

Na het winnen van het kampioenschap GP2 in 2016, verwachtte de Fransman door te stromen naar Toro Rosso, maar dat ging uiteindelijk niet door. Gasly werd naar Japan gestuurd om daar in de Super Fomula te rijden. Aan het einde van het seizoen vond Marko dat Gasly klaar was voor de Formule 1.

"Gasly won de titel in de GP2 in zijn tweede jaar. Soms had hij geluk, soms maakte hij fouten. Hij is volwassener geworden in Japan en dat was voor ons van essentieel belang. Hij moest voor zichzelf leren zorgen. Dat was alleen mogelijk in een land waar niemand zijn taal zou spreken. Hij moest zijn eigen weg vinden en dat is gelukt", aldus de Oostenrijker.

"Dat hij uiteindelijk het kampioenschap niet wist te winnen komt door die vreemde storm, maar hij wist wel zijn team terug aan de kop van het veld te krijgen. Hij was echt een winnaar. Het was het juiste om te doen. Ook Brendon Hartley is veel volwassener geworden nu hij de ervaring heeft. We verwachten dan ook dat beide coureurs in 2018 regelmatig in de punten komen", aldus Marko.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Marko zou wel eens met een verklaring kunnen komen waarom een belegen Hartley in een wagen van het "opleidingsteam van RBR-Racing" mag gaan rijden.

0 31-01-2018 19:05:35
;