Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen wil niet vergeleken worden met andere coureurs

10 reacties | 3681x gelezen
28-01-2018 18:00

EvDelft | Max Verstappen heeft laten weten dat hij niet graag vergeleken wil worden met andere grote namen uit de Formule 1.

Bron: F1i.com

"Ik ben er geen fan van dat men mij vergelijkt met wie dan ook. Ik ben mijzelf. Het is fijn te horen dat mensen een hoge dunk van mij hebben, maar ik denk er niet aan. In de Formule 1 kun je elk moment van held tot sul vernederd worden", aldus Verstappen.

"Ik ben wel van mening dat je altijd moet denken dat je de beste bent. Als je dat niet vindt, wat heeft het dan voor zin om mee te strijden? Het doel is de beste te zijn en ik heb bewezen dat ik dat kan wanneer ik de kans krijg. Natuurlijk is het afhankelijk van de auto, maar hopelijk krijg ik die kans vaker", aldus de coureur van Red Bull.

Als zoon van Jos Verstappen, voormalig coureur in de Formule 1, groeide Max zo goed op in het paddock, tussen de grote namen in.

"Ik was erg jong en dat was leuk. Ik dacht daar echter nooit aan wanneer we met Michael Schumacher op vakantie gingen. Ik was te jong en vermaakte me prima met het spelen met Mick Schumacher", liet de Nederlander weten.

Verder laat hij weten dat de geschiedenis van de sport hem maar met mate boeit. Zelfs een foto van Jim Clark, tweevoudig wereldkampioen, zei hem niets.

"Mannen als Sebastian Vettel zijn gek op oude auto's en motorfietsen. Ik ben wat moderner. Ik weet er wel iets van, maar mijn kennis gaat niet zó ver terug. Ik ken de namen, maar de auto's hebben mijn interesse niet. Ik heb nooit de drang gehad deze wagens te proberen. Ze zijn te oud en te langzaam, hoewel het altijd een uitdaging is elke auto op de grens te rijden - maar ik hoef het niet te proberen", besloot Max.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;