Menu
© Sauber
Nieuws

Liberty Media kijkt naar nieuwe starttijd races

4 reacties | 1334x gelezen
28-01-2018 08:00

EvDelft | Liberty Media bekijkt of het zinvol is de start van de race, die normaliter om 14:00 uur lokale tijd is, 70 minuten op te schuiven.

Bron: MotorSportWeek.com

De meeste races starten, zoals gezegd, om 2 uur in de middag, maar Liberty is van mening dat het een uur naar achteren verplaatsen van de starttijd zorgt voor meer kijkers op de televisie. En daarbij denken ze, dat als de race nog eens tien minuten later start, dat ervoor zorgt dat de commerciƫle zenders geen problemen krijgen met de uit te zenden reclame.

Vooral de Verenigde Staten zullen hier baat bij hebben, waar het heel gewoon is dat de reclame wordt onderbroken voor een stukje film, waarbij nu de opbouw van de race gebruikt kan worden voor reclame. Bovendien betekent het van start gaan rond de klok van 3, dat de tijden in de Verenigde Staten logischer zijn. Momenteel is dat 8 uur in de ochtend aan de oostkust en 5 uur in de ochtend aan de westkust. Dat zou dan tien over negen en tien over zes worden, respectievelijk.

Het verschuiven van de tijden kan mogelijk voor het hele weekeinde gaan gelden, zodat ook de vrije trainingen en de kwalificatie een uur later starten. En dat geldt dan ook voor het ondersteunende programma zoals de Formule 2 en de GP3.

De races die op zichzelf al afwijkende starttijden hebben, zoals Bahrein, Singapore en Abu Dhabi, zullen op hun gebruikelijke tijd van start gaan.

Het voorstel is al bij de televisiezenders neergelegd en besproken met de teams. Een definitieve beslissing wordt binnen enkele weken verwacht.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1Uil
Quite a regular

Het begin van het einde der Formule 1 tijdperk.

3 28-01-2018 10:54:28

Leg eens uit waarom je dat vindt?

28-01-2018 11:15:24
F1Uil
Quite a regular

Budget plafond, espn logo, andere race tijden, standaardisatie, mph ipv kmh, camel toe, reclameblokken invoeren. Plus dat ze al een aantal jaar half gas rondrijden.

28-01-2018 11:27:36

Ik snap niet wat andere starttijden te maken heeft met het einde van de Formule 1?
Budgetplafond is niets nieuws, daar waren ze in 2009 al mee bezig.
Mph in plaats van km/u? Nog niets over gelezen...
Reclameblokken invoeren? Waar haal je dat vandaan? Dat staat niet op die manier in het artikel, bovendien: SBS6 deed dat ook, evenals RTL+, en BBC... Dus dat is ook niets nieuws.
En halfgas rondrijden, dat kun je Liberty niet verwijten, dat ligt aan de idiote regeltjes van de FIA.

28-01-2018 14:48:20
;