Menu
© Sauber
Nieuws

Liberty Media kijkt naar nieuwe starttijd races

13 reacties | 2133x gelezen
28-01-2018 08:00

EvDelft | Liberty Media bekijkt of het zinvol is de start van de race, die normaliter om 14:00 uur lokale tijd is, 70 minuten op te schuiven.

Bron: MotorSportWeek.com

De meeste races starten, zoals gezegd, om 2 uur in de middag, maar Liberty is van mening dat het een uur naar achteren verplaatsen van de starttijd zorgt voor meer kijkers op de televisie. En daarbij denken ze, dat als de race nog eens tien minuten later start, dat ervoor zorgt dat de commerciële zenders geen problemen krijgen met de uit te zenden reclame.

Vooral de Verenigde Staten zullen hier baat bij hebben, waar het heel gewoon is dat de reclame wordt onderbroken voor een stukje film, waarbij nu de opbouw van de race gebruikt kan worden voor reclame. Bovendien betekent het van start gaan rond de klok van 3, dat de tijden in de Verenigde Staten logischer zijn. Momenteel is dat 8 uur in de ochtend aan de oostkust en 5 uur in de ochtend aan de westkust. Dat zou dan tien over negen en tien over zes worden, respectievelijk.

Het verschuiven van de tijden kan mogelijk voor het hele weekeinde gaan gelden, zodat ook de vrije trainingen en de kwalificatie een uur later starten. En dat geldt dan ook voor het ondersteunende programma zoals de Formule 2 en de GP3.

De races die op zichzelf al afwijkende starttijden hebben, zoals Bahrein, Singapore en Abu Dhabi, zullen op hun gebruikelijke tijd van start gaan.

Het voorstel is al bij de televisiezenders neergelegd en besproken met de teams. Een definitieve beslissing wordt binnen enkele weken verwacht.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;