Menu
© McLaren
Column

Zak Brown denkt dat Mercedes en Ferrari buiten bereik liggen voor McLaren

11 reacties | 2041x gelezen
26-01-2018 12:00

EvDelft | Afgelopen nacht liet Zak Brown, de directeur van McLaren, weten dat 2017 het slechtste jaar was uit de geschiedenis van McLaren.

Bron: TheJudge13.com


Een behoorlijk eerlijke observatie van de Amerikaanse oud-coureur. Tot nu toe hebben alle beschuldigende vingers gewezen naar de motoren van Honda. Brown zette Honda dan ook aan de kant tijdens zijn eerste jaar aan de leiding van het team. In plaats van een fabrieksteam te worden dat voor het kampioenschap te gaan, wordt McLaren nu een klantenteam. En toch blijven ze positief. Brown blijft volhouden dat McLaren in Australië een enorme stap voorwaarts zal zetten.

Overoptimistisch? Misschien, maar nu Honda weg is en het grote geld dat daarmee gepaard gaat ook, laat Brown voor het eerst weten dat het budget van McLaren niet vergelijkbaar is met dat van de twee topteams.

"Het is een dure sport en financieel gezien komen we niet in de buurt van Ferrari en Mercedes. We horen wel in de top vier thuis wat dat betreft. We moeten ons blijven verbeteren en zoveel mogelijk geld in het raceteam stoppen als mogelijk is. Als we alles goed voor elkaar hebben, moeten we een flinke stap naar voren kunnen doen", aldus Brown.

Momenteel maken Mercedes en Ferrari de dienst uit en wanneer die iets laten liggen, zijn de kruimels voor Red Bull. En alles wat minder is dan dat Red Bull doet, aldus het mantra van McLaren, wordt gezien als falen. Volgens McLaren is hun chassis net zo goed als dat van het Oostenrijkse team en nu ze met gelijke motoren rijden...

Brown heeft alle vertrouwen in zijn coureurs, met name in Fernando Alonso. Je moet ook zeker niet de invloed van de Spanjaard op het team onderschatten. Hij heeft veel veranderingen bewerkstelligd in 2017 - 2018.

"Fernando is erg intelligent. Hij is heel erg gefocust en vraagt ontzettend veel van zichzelf en het team. Als Fernando de garage binnenkomt, doet iedereen een stapje extra", aldus Brown.

Het zal niet lang meer duren voordat we weten of de auto van McLaren net zo goed is als die van Red Bull, of dat ze de strijd aan kunnen gaan met de kop van het middenveld, of dat 2018 wederom op een ramp zal uitdraaien. Misschien kan Williams hen dan adviseren wat te doen? Ten slotte weten die wat het is om elk jaar in de achteruit te gaan…


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;