Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber maakt zich zorgen over het budgetlimiet

9 reacties | 2713x gelezen
25-01-2018 06:00

EvDelft | Hoewel Sauber van mening is dat het in hun voordeel zal zijn als de grote teams minder te besteden hebben, is Frédéric Vasseur ook zich ervan bewust dat het onder controle houden van de kosten een potentiële nachtmerrie is.

Bron: PlanetF1.com

Liberty Media wil er naartoe werken dat alle teams een maximum te besteden bedrag hebben van $ 150.000.000. De grote vraag blijft echter, hoe dat gecontroleerd moet gaan worden. Vasseur zegt dat het een nachtmerrie voor de sport kan worden wanneer een team ervan beschuldigd wordt meer uitgegeven te hebben dan toegestaan. En dat is, aldus Vasseur, slecht voor de sport.

"Als wij hetzelfde budget hebben als de topteams, dan zullen we zeker veel verder naar voren kunnen komen. Maar ik weet niet hoe we dat moeten gaan doen. Standaard onderdelen lijkt me niet de beste manier. Dan zullen de grote teams net zoveel kunnen uitgeven als nu, maar niet aan onderdelen die ze nu niet meer zelf hoeven te ontwikkelen", aldus de teambaas.

"We zouden alle teams financieel kunnen monitoren. Dat zou op papier goed kunnen werken, maar je moet wel de situatie vermijden dat halverwege het seizoen opeens berichten komen dat bijvoorbeeld Mercedes of Ferrari € 10 teveel hebben uitgegeven. Iets als dat is schadelijk voor de sport en het zou voor de fans helemaal rampzalig zijn. Die zijn niet geïnteresseerd in geneuzel over budgetten", ging de Fransman verder.

Echter, Vasseur liet ook weten dat als de Formule 1 een budgetlimiet oplegt, dat grotere gevolgen heeft voor Ferrari , Mercedes en Red Bull, dan voor de rest van de teams.

"Als je een maximum bedrag van $ 150.000.000 mag besteden, zal dat het merendeel van de teams niet raken, omdat onze budgetten allemaal lager zijn. Als je de salarissen van de coureurs en de marketing buiten het budget houdt, heeft het alleen effect op de drie topteams", besloot Vasseur.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;