Menu
© Mercedes
Nieuws

Liberty Media wil een einde maken aan voorspelbaarheid in Formule 1

14 reacties | 3098x gelezen
24-01-2018 14:00

EvDelft | De nieuwe reglementen, welke in 2021 zullen moeten ingaan, moeten tevens een einde makenaan de voorspelbaarheid in de Formule 1.

Bron: F1i.com

Pat Symonds, lid van de denktank van de Formule 1, laat dat weten.

Terwijl Ross Brawn en zijn team hard aan het werk zijn met het bepalen van een tijdschema en alle richtlijnen die moeten dienen als de toekomstige basis van de sport, lichtte Symonds een tipje van de sluier op over wat er achter de schermen gebeurt en wat de ideeën zijn om de Formule 1 weer groot te maken.

"De technische reglementen zijn opgesplitst in 21 segmenten. Wanneer we door elk van deze segmenten gaan, zien we dat sommigen ervan niet erg relevant zijn voor het spektakel. We hebben besloten dat wat we op technisch vlak willen, is drie verschillende dingen waarin de prestaties worden bepaald", aldus Symonds.

"Deze drie zijn de ærodynamica, de krachtbron en de ophanging. De ærodynamica is interessant omdat elke reglementswijziging invloed heeft op de luchtstroom over en onder de auto. Daarom is het belangrijk. Natuurlijk is de motor ook belangrijk. Voor de leveranciers in de Formule 1 is het zelfs heel belangrijk. Het is ook interessant voor de fans dus we moeten zorgen dat er een verschil is in prestaties. En dan is er nog de wielophanging. Ik doel daarmee op de manier waarop de auto met de banden omgaat. Dit zijn de drie verschillende zaken die we willen zien", aldus de voormalig technisch directeur van Williams en Renault.

Symonds onderstreept dat voorspelbaarheid een grote bron van onvrede is onder de fans en dat die daardoor de sport de rug toe kunnen keren. Maar door onzekerheid als factor aan de sport toe te voegen, waardoor een gelijkwaardiger speelveld ontstaat, hoopt hij die trend te kunnen stoppen. En dat moet gedaan worden door middel van het terugbrengen van de kosten.

"De kosten maken het voor de teams die niet vooraan rijden lastig het de topteams aan te vallen. We willen van de voorspelbaarheid af. In de laatste tientallen jaren hebben we de slechtste races gezien, met voorspelbare uitslagen. We hebben dat onlangs gehad met de dominantie van Mercedes. Gelukkig was het niet van tevoren bekend welke coureur zou winnen", ging Symonds verder.

"Maar we willen meer spektakel. We willen visuele aantrekkingskracht. We willen de rol van de coureur belangrijker laten zijn. We willen naar de problemen kijken zoals het publiek dat doet, want zij hebben weer andere eisen aan de sport. En ten slotte moeten we kijken naar de races zelf. Het is niet goed dat je alleen op de zondag bent gefocust", besloot de Brit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;