Menu
© Pirelli
Nieuws

Toekomst GP Italië niet zeker

0 reacties | 1200x gelezen
23-01-2018 16:00

EvDelft | Angelo Sticchi Damiani, de baas van het circuit Monza, laat weten dat de toekomst van het circuit in de Formule 1 niet zeker is.

Bron: GrandPrix.com

Na enige tijd van onzekerheid, werd de race uiteindelijk bevestigd voor 2018. Echter, de directeur van de Italiaanse automobielclub ACI liet weten aan La Gazzetta dello Sport: "Als de omstandigheden niet veranderen, kunnen we niet langer de toekomst van de Formule 1 op Monza garanderen. We zullen voor het 100-jarig bestaan van Monza, in 2022, het circuit moeten moderniseren."

Hij liet weten dat het grootste probleem is dat de Italiaanse regering een 'stabiliteitswet' heeft geïntroduceerd: "We kosten de staat geen euro en we vragen nergens om, behalve dat we met rust worden gelaten."

Evenals de andere 20 organisatoren in de Formule 1, waren afgevaardigden van het circuit Monza afgelopen week aanwezig bij een bijeenkomst met Liberty Media.

Damiani: "Wat ik merkte is dat iedereen het moeilijk heeft. Aan de ene kant heeft Liberty het moeilijk omdat ze een enorme investering hebben gedaan en nu winst moeten gaan maken. Maar ook de teams hebben enorme kosten, evenals de organisatoren, die allemaal een wurgcontract hebben."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;