Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff denkt dat harmonie in het team beter is dan rivaliteit

0 reacties | 1232x gelezen
22-01-2018 12:00

EvDelft | Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, is niet zeker een sterke rivaliteit tussen twee teamgenoten wel zo'n groot voordeel is, nu hij het afgelopen seizoen heeft meegemaakt dat twee coureurs in harmonie kunnen samenwerken.

Bron: F1i.com

De rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg zorgde voor een uiterst gespannen sfeer binnen het team en werd altijd geprezen door Wolff als een groot goed. Dat, ondanks dat de psychologische oorlogvoering tussen de twee vaak naast de baan plaatsvond.

In tegenstelling tot Hamilton en Rosberg, kunnen Hamilton en Valtteri Bottas goed met elkaar overweg. De harmonie is terug in het team en de twee hadden in 2017 een goede verstandhouding. Wolff zegt dat de sfeer binnen het team veel beter is.

"In het verleden geloofd ik altijd dat een sterke rivaliteit tussen twee teamgenoten goed was voor het team, omdat de coureurs het team tot grote hoogten zouden stuwen. Ik denk dat ik geleerd heb dat dat niet helemaal waar is. Ik denk nu dat je twee teamgenoten moet hebben die op hoog niveau met elkaar samenwerken en op die manier de auto verbeteren. De rivaliteit moet ophouden wanneer de coureurs uit de auto stappen", aldus Wolff.

Tevens is hij van mening dat de W08, omschreven als een diva, alleen verbeterd kon worden door twee coureurs die met elkaar overweg kunnen.

"De relatie tussen de twee coureurs maakte ons sterker en we hadden een goede omgeving om in te werken. De auto was snel maar lastig te rijden en we hebben daar het nodig aan kunnen veranderen. De dynamiek tussen Valtteri en Lewis zorgde ervoor dat we een auto hadden die we op een efficiƫnte manier konden ontwikkelen en daardoor hebben we vorig jaar beide kampioenschappen weten te winnen. Ik heb er geen spijt van", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;