Menu
© LikeGrass.com
Nieuws

Ford komt niet terug in F1 tot kosten overzichtelijk zijn

9 reacties | 1907x gelezen
20-01-2018 16:00

EvDelft | Mark Rushbrook, motorsportdirecteur van Ford, heeft laten weten dat op korte termijn Ford niet in de Formule 1 zal terugkeren. De kosten zijn volgens hem te hoog om een inschrijving zelfs maar te overwegen.

Bron: MotorSportWeek.com

In 2004 was Ford voor het laatst actief in de Formule 1, als motorleverancier van Jaguar Racing. Daarna verliet het de sport en in 2005 verkocht het Cosworth, dat tot dat moment eigendom was van de Amerikaanse autogigant.

Ondanks dat de Formule 1 één van de duurste autosporten is om in mee te doen, verklaarde Rushbrook dat de Formule 1 aantrekkelijker is dan alternatieve series zoals de Formule E. Dat heeft volgens hem te maken met de hybride aard van de huidige Formule 1.

"Hybride krachtbronnen zijn al langere tijd relevant voor Ford maar de Formule 1 is te duur. Kostenreductie in de Formule 1, echter, is relatief. Als er op één gebied een kostenplafond wordt neergelegd, zullen de teams op een ander gebied weer meer geld uitgeven", aldus Rushbrook.

De sportief directeur liet weten dat geld een grote rol speelt bij het bedrijf in de keuze welke takken het in meestrijdt: "In de WRC is er een grote financiële bewustheid maar ook meer technische steun van ons. In 2018 kunnen we helpen met de technische basis voor de motoren en kijken naar hoe we de verbranding kunnen verbeteren. Veel wat we leren in het WRC kunnen we gebruiken in onze straatauto's. Het WRC is in feite onze testbank."

De Formule 1 is van plan de kosten vanaf 2021 drastisch naar beneden te brengen. De motoren moeten eenvoudiger - en dus goedkoper - worden en er komt waarschijnlijk een maximum bedrag dat de teams mogen uitgeven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;