Menu
© Williams
Nieuws

Officieel: Sirotkin tweede coureur bij Williams

14 reacties | 2587x gelezen
16-01-2018 14:57

V.malafronte | Wat al langer in de lucht is vandaag door Williams bevestigd: de Russische Sergey Sirotkin wordt de tweede coureur in 2018, naast Lance Stroll. Dit paar vormt het jongste coureursduo in 2018.

Bron: Motorsport.com

Vandaag heeft Williams officieel bevestigd dat Sergey Sirotkin het tweede stoeltje krijgt in 2018. Hij zal daar de met pensioen vertrokken Felipe Massa gaan vervangen. Sirotkin lijkt een goede indruk te hebben achterlaten tijdens de bandentest die na de Grand Prix van Abu Dhabi werd gehouden. Hij was daarin sneller dan de andere coureur die voor Williams testte, Robert Kubica. Kubica en Sirotkin waren lange tijd de belangrijkste kanshebbers bij Williams, nadat Paul di Resta en Danill Kvyat eerder al afhaakten. Ongetwijfeld zal de financiële steun van Sirotkin meespelen, maar hij was ook sneller dan Kubica.

Robert Kubica
De come-back van Kubica heeft met dit nieuws een lastige wending gekregen. Hij is echter nog niet helemaal uit beeld, hij zal volgend jaar de plek van test- en ontwikkelingscoureur innemen bij Williams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;