Menu
©
Nieuws

Sergio Marchionne ziet niets in diensten van Niki Lauda

5 reacties | 1560x gelezen
16-01-2018 08:00

EvDelft | Sergio Marchionne, de voorzitter van Ferrari, zegt dat er vandaag de dag in Maranello geen ruimt is voor Niki Lauda.

Bron: F1i.com

De levende legende behaalde voor de Scuderia twee wereldtitels en werkte er in de jaren '90 als adviseur. Deze dagen zijn echter voorbij, aldus Marchionne. Hij zegt dat Ferrari en Lauda geen goede combinatie zijn. Lauda werkt momenteel bij Mercedes.

"Niki Lauda is fundamenteel voor Mercedes. Hij begrijpt altijd wat er omgaat in de hoofden van de coureur en dat is een geweldig iets. Hij heeft het zelden mis als hij een coureur evalueert. Echter, voor een profeet als hij is bij ons geen ruimte", liet de Italiaan weten.

Volgens de president van Ferrari doet teambaas Maurizio Arrivabene geweldig werk met de twee 'complexe' coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

Even anders gesteld: het is zeer onwaarschijnlijk dat Lauda een betrekking bij Ferrari zelfs maar zou overwegen...


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

???? Wat is de context van dit verhaal ??
Waarom zou ferrari opeens over lauda gaan praten? Die zit prima bij mercedes en lijkt daar niet echt weg te gaan.
Ook een beetje vreemd eerst te zeggen dat hij zo'n goed werk doet daar, maar dan te zeggen dat je 'zo'n soort PROFEET" niet nodig hebt??? Lijkt dus nog een verhaal achter te steken.

Ben het trouwens niet geheel met hem eens dat Arrivabene het geweldig heeft gedaan met VET en RAI. Ja, VET is een stuk sneller gaan rijden dan toen in zijn laatste jaar bij RB, maar zelfs op zijn ervaren leeftijd heeft hij dit jaar herhaaldelijk laten zien zich niet te kunnen beheersen. Dus als Arrivibene zo goed wist wat er in die kop speelt, had hij daar beter op in kunnen springen en de uitspattingen die heel vee;l punten hebben gekost misschien kunnen voorkomen.
Het werk met Kimi is ook niet echt overtuigend, Ja, hij heeft hem overgehaald de rol als 2e rijder te accepteren en bij te tekenen, wat wel knap is (ik had niet verwacht dat kimi het zou doen), maar ondertussen is de iceman wel helemaal ingekakt en komt er geen vuurwerk meer uit. Is een pure brood coureur geworden.
Misschien toch maar lauda moeten vragen.. :)


0 16-01-2018 09:04:38

Ik snapte de context van het verhaal ook niet. Ik ga er vanuit dat het een antwoord is op een vraag van een journalist, maar ik weet het natuurlijk niet zeker. Blijft een raar stukje, maar ik vind Marchionne sowieso al een raar figuur...

0 16-01-2018 10:46:12
Addy B
Senior Member

Of er een context is, al dan niet met een eventuele gestelde vraag, weet ik niet.

Natuurlijk zegt Sergio dit.
Je kunt moeilijk zeggen dat je een sleutel persoon van je concurent graag wilt hebben.

Ik ben ervan overtuigd dat als Niki zou stoppen bij Mercedes,
dan zal Sergio als eerste aan de telefoon hangen

0 16-01-2018 13:06:47

Waarom zou je dat niet kunnen zeggen? Het gaat er in de zakenwereld (ik zie in dit opzicht de Formule 1 even als een zakenwereld) toch om dat je de besten hebt?

0 16-01-2018 16:51:46
Binatang
Silver Member

Marchionne is de Trump van de F1.
Rare knakker....

0 17-01-2018 12:35:06
;