Menu
© McLaren
Nieuws

Volgens Zak Brown heeft Fernando Alonso nooit een ultimatum gesteld

0 reacties | 1492x gelezen
15-01-2018 10:00

EvDelft | Zak Brown, de directeur van McLaren, heeft wederom ontkend dat Fernando Alonso dreigde het team te verlaten als het team verder zou gaan met Honda.

Bron: F1i.com

Alonso is altijd erg openlijk ontevreden geweest met de motoren uit Japan. Die misten vermogen én betrouwbaarheid en de tweevoudig wereldkampioen was na afloop van elke race kwaad. Hoewel Honda aan het einde van 2017 leek grip op de situatie te krijgen, werd de samenwerking tussen McLaren en Honda aan het eind van het seizoen beëindigd na drie jaar samenwerking. McLaren gaat verder met Renault, Honda gaat naar Toro Rosso voor 2018.

Maar Brown liet weten dat, ondanks de ontevredenheid van de Spanjaard, hij nooit gedreigd heeft op te stappen als Honda zou blijven. Dit, ondanks dat Alonso pas bijtekende bij McLaren toen bekend werd dat het Britse team met Renault in zee was gegaan. Hij zal ook het komende seizoen de teamgenoot zijn van Stoffel Vandoorne.

"Ik heb vaak horen zeggen dat Alonso ons een ultimatum heeft gesteld. Ik wil echter benadrukken dat dat nooit is gebeurd. Hij wilde alleen weer competitief zijn. Ik denk dat hij had gebleven als Honda een goede motor had gehad. Hij had dat gedaan, denk ik. Maar hij heeft een goede geschiedenis met Renault", aldus Brown.

Wel laat de directeur weten dat hij natuurlijk geen garanties kan geven aan de tweevoudig wereldkampioen: "We hebben hem geen beloftes gedaan dat hij het komende seizoen vooraan zal rijden. Hij weet dat maar hij weet ook wat het team kan."

"Fernando heeft het naar zijn zin bij het team. Hij drijft iedereen voort. Als hij de garage binnenkomt, gaat iedereen harder werker. We willen graag terug naar de kop van het veld, dat is waar we voor bestaan", besloot de Amerikaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;