Menu
© Sauber
Nieuws

Frédéric Vasseur ontkent dat Sauber het B-team is van Ferrari

2 reacties | 968x gelezen
15-01-2018 08:00

EvDelft | Frédéric Vasseur, de teambaas van Sauber, heeft ontkent dat Sauber niets meer is dan het juniorteam van Ferrari.

Bron: F1i.com

Afgelopen november maakte het Zwitserse team bekend dat het een commerciële overeenkomst had getekend emt Alfa Romeo. Alfa Romeo is één van de merken die eigendom is van FIAT, waar Sergio Marchionne de president van is - evenals van Ferrari.

Voormalig testcoureur van Sauber, Giedo van der Garda, liet weten dat Sauber nu dus niets meer is dan een tweede Ferrari-team: "Is het leuk voor hen dat zij, dankzij Alfa Romeo, nu het B-team zijn voor Ferrari."

Maar Vasseur is het daar helemaal niet mee eens. Hij zei dat ondanks de beslissing om Pascal Wehrlein - die gesteund wordt door Mercedes - aan de kant te zetten ten faveure van Charles Leclerc, Sauber geen tweede team is van Ferrari. Leclerc komt uit het opleidingsprogramma van de Scuderia.

"De leiding van het team willen een Alfa Romeo-team hebben, hoewel het op dit moment moet vertrouwen op motoren van Ferrari. Het doel is niet het B-team te worden van Ferrari, maar het A-team van Alfa Romeo. Natuurlijk zal er een verbintenis tussen de twee teams blijven wat betreft de coureurs", aldus de Fransman.

"Persoonlijk ben ik er niet van overtuigd dat een privéteam in de Formule 1 kan overleven. Je kunt misschien één of twee goede seizoenen hebben, zoals Force India, maar als het ook maar even tegen zit, heb je meteen een groot probleem. Ik ben er zeker van dat we met Alfa Romeo een solide basis hebben voor het team", besloot Vasseur, die ervan overtuigd is dat in de tweede helft van 2018 de vruchten geplukt kunnen worden van de samenwerking.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Wat een gezwets. Je wilt het A-team van Alfa Romeo worden? Alfa Romeo is niet mer dan een sticker op je auto! AR maakt geen eigen motoren en ontwerpt geen F1 chassis an jij levert al je test en race data bij ferrari in. Of je dat nu B, C, test of klanten team moet noemen, maakt niet veel uit. Maar natuurlijk ben je gelinkt aan ferrari en gaat Alfo Romeo nooit meer worden dan die sticker.

0 15-01-2018 11:49:19
Sicko
Gold Member

Eerder het C-team van Ferrari want ze moeten Haas nog wel voor laten gaan. Alleen heeft Haas meer poen, waardoor ze de invloed van Ferrari kunnen weg wuiven.

0 15-01-2018 19:18:03
;