Menu
© McLaren
Nieuws

Zak Brown verdedigt beslissing in 2013 voor keuze voor Honda

13 reacties | 1934x gelezen
14-01-2018 06:00

EvDelft | McLaren heeft een paar zware jaren achter de rug, maar nu het Honda aan de kant heeft gezet voor Renault, is directeur Zak Brown weer optimistisch voor de toekomst.

Bron:

Het is al een tijdje geleden dat McLaren iets te vieren had na afloop van ee Formule 1 race: al 78 races lang heeft het team geen podium weten te finishen. De laatste was met Kevin Magnussen (tweede) en Jenson Button (eerste) in de Grote Prijs van Australië, 2014. Terugkeren naar de kop van het veld is de grootste prioriteit van McLaren.

Brown: "We gaan terug naar de kop van het veld en we zien we hoe ver naar voren we komen. Natuurlijk hadden we graag gehad dat onze relatie met Honda beter was geweest, maar het hoort bij het racen. Je neemt een risico. Het is een hoofdstuk in onze geschiedenis maar het is nu afgesloten. We kijken nu vooruit naar 2018."

De slechte prestaties en het gebrek aan resultaten is McLaren duur komen te staan in de afgelopen jaren. Sponsoren zijn weggelopen en het prijzengeld is flink gedaald - omdat dat samenhangt met de resultaten. Brown weigerde een bedrag te koppelen aan hoeveel geld Honda het team heeft gekost vanwege de magere prestaties, maar hoeld vol dat op het moment van beslissen, de overeenkomst een logische stap was.

"Je hebt het prijzengeld, wat we allemaal mislopen wegens slechte prestaties. Ik denk echter dat het destijds een juiste beslissing was. Soms doe je iets goed, som niet. Ik denk dat het niet eerlijk zou zijn te zeggen dat het een foute beslissing is. Op het moment was de beslissig juist", aldus de directeur.

McLaren hoopt nu met de motoren van Renault weer betrouwbaarder en sneller te zijn. Echter, ook de Franse leverancier heeft bewezen dat het nog altijd problemen op te lossen heeft. Vooral Mexico was een race waarin dat zichtbaar was. Ondanks dat Max Verstappen de race wist te winnen, was hij de enige coureur met een motor van Renault die aan de finish kwam: de andere vijf coureurs vielen uit.

"Natuurlijk wil je een motor hebben die zo dominant is als maar zijn kan, maar we hebben er alle vertrouwen in. We wisten dat ze van plan waren wat extra vermogen uit de motoren te halen. Dat was een risico voor de betrouwbaarheid, dus we maken ons geen zorgen. In elk geval niet méér dan voorafgaand aan elk seizoen", liet de Amerikaan weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;