Menu
© McLaren
Nieuws

Zak Brown verwacht vuurwerk wat betreft nieuwe motorreglementen

0 reacties | 1291x gelezen
13-01-2018 12:00

EvDelft | Zak Brown, algeheel directeur van McLaren, heeft gezegd dat de wittebroodsweken van Liberty Media nu voorbij zijn en voorspelt dat de teams publiekelijk met modder gaan gooien over de nieuwe reglementen.

Bron: PlanetF1.com

Liberty inmiddels een jaar eigenaar van de Formule 1 sinds zij de sport hebben overgenomen van Bernie Ecclestone en CVC Capital en is bezig met het definiëren van een nieuwe richting voor de sport. Het huidige contract tussen de teams en de Formule 1 loopt af aan het einde van 2020.

De globale visie van Liberty voor 2021 is niet door alle teams goed ontvangen. Brown verwacht dat de frustraties en ruzies nog wel enige tijd door blijven rommelen.

"De wittebroodsweken zijn nu voorbij. Sommige teameigenaren zullen openlijk kritiek hebben op Liberty. Zelf ben ik van mening dat we constructief bezig moeten zijn. Het afgelopen jaar heeft Liberty nog niet veel gedaan maar de sport is wel iets veranderd. Ze hebben een nieuwe infrastructuur geïmplementeerd en geleerd hoe de omgeving werkt. Verder heeft Liberty vooral geleerd wat er moet veranderen. En dat alles tegelijk", aldus de directeur van het team uit Woking.

"Er zullen belangrijke vergaderingen gehouden worden in 2018 met de teams die voor nieuwe contracten onderhandelen. Ik voorspel dat er in de media heel veel vuurwerk zal komen. We zien daar de eerste tekenen al van. Ik denk niet dat het rustig zal blijven. Zal Ferrari echt weggaan als ze de nieuwe reglementen maar niets vinden? Ik heb daar zo mijn mening over, maar we zien wel of ze het aandurven", besloot Brown.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;