Menu
© Mercedes
Achtergrond

Coureurs en bijgeloof - de zes beste verhalen (deel 6)

10 reacties | 6623x gelezen
13-01-2018 00:01

EvDelft | Gezien het onherroepelijke gevaar waarin zij altijd verkeren, en hun onlesbare dorst voor succes, is het niet verrassend dat veel coureurs bijgelovig gedrag vertonen, vaste rituelen hebben en andere zaken hebben zoals amuletten. Hier volgen zes van de meest memorabele gevallen.

Bron: Formula1.com

Michael Schumacher: een fan van oneven startnummers.

Het copyright van deze foto ligt bij Formula1.com

De terugkeer in de Formule 1 van Michael Schumacher, in 2010, was groot nieuws. Wat daar niet voor onderdeed, was het verzoek aan zijn nieuwe teamgenoot Nico Rosberg van startnummer te wisselen.

Schumacher had startnummer 4 toebedeeld gekregen, en Rosberg nummer 3. Probeerde de winnaar van 91 races een klein psychologisch voordeel te behalen in de interne strijd in het team door zichzelf als de eerste coureur te bevestigen? Nee. Het lijkt erop dat de vraag op een hele andere gedachte gebaseerd was.

Een woordvoerder van Mercedes liet desgevraagd weten: "Michael heeft een voorkeur voor oneven nummers. Hij vroeg of hij het oneven nummer kon krijgen en we voldeden maar al te graag aan zijn wens."

De voorkeur van Schumacher komt waarschijnlijk voort uit het feit dat hij alle zeven zijn wereldtitels behaalde in een auto met een oneven startnummer. Één keer met nummer 5, één keer met nummer 3 en vijf keer met nummer 1. Echter, het is niet het enige waarmee Schumacher bijgelovig was.

In 2004 had hij de schrik van zijn leven, toen hij vlak voor de Grote Prijs van Bahrein ontdekte dat hij zijn keramische amulet was vergeten. Dat was hem gegeven door zijn vrouw en alle initialen van zijn gezin staan erop. Het lag nog in zijn hotelkamer. Het missende amulet werd snel opgehaald door een lid van Ferrari en Schumacher won de race. Volgens hem maakte het amulet 'het verschil'.

Verbazend genoeg raakte hij het amulet op Silverstone in hetzelfde jaar weer kwijt. Wederom werd het amulet gevonden en teruggegeven aan de Duitser, maar dit keer door een vreemdeling.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;