Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Pierre Gasly wil van Honda een betrouwbare motor tijdens wintertests

0 reacties | 1294x gelezen
12-01-2018 16:00

EvDelft | Pierre Gasly verwacht van Honda dat zij tijdens de wintertests voorafgaand aan het seizoen een betrouwbare motor zullen leveren, zodat Toro Rosso haar voorbereidende werkzaamheden kan verrichten.

Bron: F1i.com

Het geplaagde Japanse merk heeft de afgelopen drie seizoenen motoren geleverd aan McLaren, maar gaat nu naar Faenza in 2018.

Terugkijkend op de desastreuze wintertest met McLaren in het afgelopen seizoen, hoopt Gaskly dat de motorenleverancier extra moeite zal doen zodat Toro Rosso zonder problemen zoveel mogelijk kilometers kan maken, zonder dat het ontwikkelingswerk wordt gehinderd door motorische onbetrouwbaarheid.

Zowel Gasly als teamgenoot Brendon Hartley zullen dit jaar hun eerste volledige seizoen rijden in de Formule 1. Alleen al dat vraagt om veel kilometers.

"Het testen zal erg druk zijn. We hebben veel werk te doen, vooral omdat we een nieuwe motor achterin hebben liggen. Het belangrijkste bij de test zal zijn dat de auto's betrouwbaar zijn en dat we zoveel mogelijk ronden kunnen rijden, zodat we weten waar we staan met de auto, de motor en het hele pakket en hoe we dat moeten verbeteren. Er zijn slechts acht testdagen voordat we naar Australië gaan en dat is niet echt veel", aldus de Fransman.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;