Menu
© Ferrari
Achtergrond

Coureurs en bijgeloof - de zes beste amuletten van coureurs (deel 5)

10 reacties | 6718x gelezen
12-01-2018 00:01

EvDelft | Gezien het onherroepelijke gevaar waarin zij altijd verkeren, en hun onlesbare dorst voor succes, is het niet verrassend dat veel coureurs bijgelovig gedrag vertonen, vaste rituelen hebben en andere zaken hebben zoals amuletten. Hier volgen zes van de meest memorabele gevallen.

Bron: Formula1.com

Sebastian Vettel: een voorstander van amuletten.

Het copyright van deze foto ligt bij Formula1.com

In de laatste jaren doen de Formule 1-coureurs er alles aan hun gewicht zo laag mogelijk te houden. Maar dat weerhoudt Sebastian Vettel er niet van een heel scala aan amuletten bij zich te dragen.

In de afgelopen jaren heeft de Duitser zijn zakken gevuld met objecten die variëren van een klein metalen varkentje tot een 1-cent muntje. Hij vond die cent op straat in Indianapolis toen hij op weg was naar het circuit waar hij zijn debuut ging maken in de Formule 1, in 2007.

Het meeste duidelijk zichtbare is echter zijn handelsmerk: een amulet in zijn schoon. Als je goed oplet, kun je, vlak voordat hij de auto instapt bijvoorbeeld, twee glimmende stukken zilver zien die door zijn grootmoeder aan hem zijn gegeven. Ook draagt hij in zijn schoen - op zijn wreef, onder de veters, een medaille van Sint Christopher. Hij is de beschermheilige van de reizigers.

Met 46 overwinningen en vier wereldtitels op zijn naam, hebben deze amuletten hem in elk geval geen windeieren gelegd. Dat geldt ook voor zijn gewoonte altijd aan dezelfde kant van de auto in te stappen. Maar dat is waarschijnlijk het meest aangenomen bijgeloof onder alle coureurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;