Menu
©
Nieuws

Gridgirls moeten 'relevanter worden'

9 reacties | 2727x gelezen
11-01-2018 22:00

EvDelft | De traditionele methode om promotionele modellen als gridgirls in te zetten, is recentelijk in twijfel getrokken. Sommigen zijn van mening dat een mooie dame in de Formule 1 tegenstrijdig is met de progressieve trends die gelijkheid tussen de seksen predikt.

Bron: F1i.com

Murray Barnett, hoofd van de globale en commerciële sponsoring van de Formule 1, zegt dat het issue in revisie is. Echter, hij is niet van plan de dames volledig van de startopstelling te verbannen.

"We zijn 100% toegewijd aan het zoeken naar gridgirls en we willen hen een meer relevant onderdeel van de competitie maken, in plaats van dat ze alleen maar het pitbord met het startnummer van de coureur vasthouden. We willen hen integreren in het programma en de perceptie veranderen van wat hun rol in de sport is. We hebben nog niet helemaal besloten wat we precies verwachten, maar we willen meer progressief zijn", aldus Barnett.

Interessant genoeg liet Barnett ook weten dat de Formule 1 serieus bezig is met een speciale vrouwenserie in de Formule 1.

"Er is een stevig debat gaande of we een aparte competitie in de Formule 1 moeten oprichten voor alleen vrouwen, om zo volledige integratie te bewerkstelligen en vrouwen deel te laten uitmaken van een gemengde competitie, zoals in het verleden soms is gebeurd. We hebben veel dames in de Formule 1 werkzaam, ook op hoge posities, dus het is niet zo slecht als je denkt. Maar er is zeker nog ruimte om te groeien", liet Barnett weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;