Menu
© Autobahn.eu
Nieuws

Williams liet Robert Kubica vallen vanwege zijn problemen met de banden van Pirelli

1 reactie | 1272x gelezen
11-01-2018 08:00

EvDelft | Het lijkt erop dat de problemen die Robert Kubica had met het zich aanpassen aan de banden van Pirelli er de reden van is dat zij met Sergey Sirotkin in zee gaan als teamgenoot voor Lance Stroll.

Bron: F1i.com

De Poolse website sportwefakty.wp.pl publiceerde een interview met Andrew Benson van de BBC waarin de verslaggever wat inzicht geeft in wat er gebeurd is tijdens de bandentest van Pirelli in Abu Dhabi aan het einde van november. Hoewel de details omtrent de relatieve prestaties van Sirotkin en Kubica schaars zijn, lijkt het erop dat de Rus een beter resultaat heeft behaald en sneller was op de nieuwe banden.

"Het belangrijkste voor Robert was zijn snelheid tijdens de simulatie van de kwalificatierondjes. De auto heeft dan weinig brandstof in de tank. Kubica kon tijdens die ronden de banden niet optimaal gebruiken. Ik heb ook gehoord dat Robert zelf heeft gezegd tegen zijn manager dat hij moeite had met het zich aanpassen aan de banden van Pirelli. En daar is niets vreemds aan. Veel coureurs klagen over de banden van Pirelli", aldus Benson.

"Voor Kubica was het zich aanpassen aan de banden echter een grote uitdaging. In tegenstelling tot de rest van het veld, heeft hij niet al zes jaar lang op banden van Pirelli geracet. Uiteindelijk besloot het management in Grove dat Kubica niet goed genoeg had gepresteerd om een contract te krijgen en omdat Williams geen risico's wilde lopen, hebben ze gekozen voor Sirotkin", besloot de verslaggever.

Als Williams het een risico vindt om Kubica te laten racen, dan is het wel verrassend dat ze een coureur laten debuteren naast Lance Stroll, die zelf pas één jaar ervaring heeft in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Het gaat tenslotte om de pegels.

0 11-01-2018 10:11:08
;