Menu
© Pirelli
Nieuws

Sergey Sirotkin tekent binnenkort bij Williams

0 reacties | 1494x gelezen
11-01-2018 06:00

EvDelft | De Russische coureur Sergey Sirotkin zal volgende week zijn contract met Williams tekenen en teamgenoot worden van Lance Stroll.

Bron: TheJudge13.com

Er moeten nog een paar kleine details worden uitgewerkt en dan zal volgende week de aankondiging gedaan worden. Het is zeer waarschijnlijk dat de overeenkomst voor langere tijd geldt. Sirotkin zou voor 2018 en 2019 een contract krijgen, waarbij het tweede jaar optioneel is mocht de Rus willen blijven.

De jonge coureur heeft zijn stoeltje onder andere te danken aan een groot bedrag dat hij als sponsorgeld meeneemt: meer dan Robert Kubica. Het leek er lange tijd op dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de Pool zou tekenen, maar tijdens de test in Abu Dhabi, in november vorig jaar, bleken de prestaties van Kubica niet zo heel veel beter dan die van Sirotkin.

Behalve dat de rondetijden elkaar niet veel ontliepen, bleek het geld dat Kubica meenam niet genoeg te zijn om te kunnen concurreren met Sirotkin. SMP is de persoonlijke sponsor van de Rus, een bank die banden heeft met de Russische president Vladimir Poetin.

Hoe titelsponsor Martini hierop zal reageren is nog niet bekend, maar het lijdt geen twijfel dat als die geld gaat korten, Boris Romanivich, de eigenaar van SMP, dat verschil aan zal vullen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;