Menu
© Pinterest
Achtergrond

Coureurs en bijgeloof - de zes beste amuletten van coureurs (deel 4)

9 reacties | 6484x gelezen
11-01-2018 00:01

EvDelft | Gezien het onherroepelijke gevaar waarin zij altijd verkeren, en hun onlesbare dorst voor succes, is het niet verrassend dat veel coureurs bijgelovig gedrag vertonen, vaste rituelen hebben en andere zaken hebben zoals amuletten. Hier volgen zes van de meest memorabele gevallen.

Bron: Formula1.com

Alan Jones: gered door zijn speciale ondergoed.

Het copyright van deze foto ligt bij Formula1.com

In 1980 won Alan Jones de voorlaatste ronde van het seizoen, de Grote Prijs van Canada, maar alleen omdat hij op het laatste moment besloot zijn speciale amulet te gebruiken: een rode onderbroek.

"Ik ben heel erg bijgelovig en ik voelde me niet op mijn gemak, omdat ik dacht dat ik hem kwijt was. Maar Bev (zijn vrouw, red.) reed naar Brands Hatch waar ik ze in mijn camper had laten liggen en heeft het met expresspost naar Montréal gestuurd", aldus Jones.

Hoe vreemd het ook mag klinken, Jones is niet de enige coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die altijd in hetzelfde ondergoed racete. In zijn jonge jaren deed David Coulthard hetzelfde: hij had een onderbroek gekregen van zijn tante en daar racete hij altijd in. En hij had redelijk succes. Later kwam het punt dat het teveel versleten raakte en DC kon zijn onderbroek niet meer dragen. Toch hield hij hem altijd bi zich, met elke race, voor goed geluk.

"En toen op een dag was een medewerker van McLaren mijn zaken aan het opruimen, en gooide het vod weg - het was toen al meer dan tien jaar oud", betreurt de Schot.

Ook Felipe Massa heeft laten weten erg gehecht te zijn aan zijn onderbroek: "Soms begon ik het weekeinde, en als het dan op zaterdag goed ging, gebruikte ik op zondag hetzelfde ondergoed. Wij, de coureurs, zijn soms een beetje vreemd, want het verandert niets of je deze of die onderbroek aantrekt, maar het voelt gewoon rustiger. Je hebt alles wat je gisteren had, toen het goed ging. Verander nooit iets als het goed gaat!"


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;